Tai penktadienį per spaudos konferenciją pranešė šalies ministras pirmininkas Markas Ruttė.

Anot jo, kol kas nėra galimybės atidaryti visus sektorius. Bet galės atnaujinti darbą parduotuvės, prekiaujančios ne būtiniausiomis prekėmis, atvers duris kirpyklos, grožio salonai, treniruoklių salės, sporto sekcijos, masažo salonai, vėl prasidės pamokos ir paskaitos vidurinėse ir aukštosiose mokyklose. Kol kas liks uždarytos visuomeninio maitinimo ir kultūros įmonės bei įstaigos. „Tai gali atrodyti neteisinga, bet mes tikrai negalime visko iškart atidaryti“, - aiškino M. Ruttė.

Kitą spaudos konferencija planuojama surengti sausio 25 d., joje gali būti pranešta apie naujus sušvelninimus.

Savo ruožtu sveikatos apsaugos, gerovės ir sporto ministras Ernstas Kuipersas paragino gyventojus aktyviau naudoti medicinines kaukes ir dėvėti jas visur, kur neįmanoma laikytis 1,5 metro atstumo.

Siekdama išvengti pernelyg spartaus omikron atmainos plitimo, Nyderlandų vyriausybė gruodžio 19 d. įvedė šalyje beveik visišką karantiną. Šiuo metu Nyderlanduose kasdien nustatoma 30-35 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų, bet sveikatos apsaugos sistemos apkrova laipsniškai mažėja. Specialistai tai sieja su tuo faktu, kad omikron atmaina, nors yra labiau užkrečiama, sukelia lengvesnės formos ligą. Taip pat spartėja vakcinacija stiprinamąja doze: ji jau suleista beveik 50 proc. suaugusių šalies gyventojų.

Valdžios nuomone, panaikinus kai kuriuos apribojimus, naujų užsikrėtimo atvejų paros prieaugis gali padidėti iki 80 tūkst.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją