„Salahas ir jo šeima yra lėktuve, dabar skrendančiame į (Vašingtoną), Kolumbijos apygardą“, – naujienų agentūrai AFP sakė HRW vykdomoji direktorė Vidurio Rytams ir Šiaurės Afrikai Sarah Leah Whitson, remdamasi vieno šios šeimos draugo informacija.

Saudo Arabijos pareigūnai šio pranešimo kol kas nekomentavo, bet S. L. Whitson sakė, kad Rijadas veikiausiai leido Salahui, turinčiam JAV ir Saudo Arabijos pilietybę, išvykti, kai buvo atšauktas draudimas keliauti.

Anksčiau šią savaitę Salaha ir jo dėdę Sahlą bin Ahmadą Khashoggi priėmė Saudo Arabijos karalius Salmanas. Monarchas išreiškė užuojautą dėl Jamalo žūties.

Kaip rašo „Sabah“, kol kas nežinoma, kodėl ir kur išvyko nužudyto žurnalisto sūnus.

Pastaruoju metu Vašingtone gyvenęs ir JAV dienraščiui „The Washington Post“ straipsnius rašydavęs J. Khashoggi buvo nužudytas spalio 2 dieną, kai užsuko į savo šalies konsulatą Stambule atsiimti santuokai reikalingų dokumentų. Saudo Arabija ištisas savaites tvirtino, kad reporteris saugiai išėjo iš konsulato, bet paskui pareiškė, kad jis mirė atstovybėje įsitraukęs į muštynes.

Saudo Arabijos prokuratūra ketvirtadienį pareiškė, kad Rijado režimo kritiko žurnalisto Jamalo Khashoggi nužudymas šalies konsulate Stambule buvo iš anksto suplanuotas nusikaltimas.

Valstybinė naujienų agentūra SPA citavo Saudo Arabijos generalinio prokuroro Saudo al Mojebo žodžius, kad tyrėjai prie šios išvados priėjo remdamiesi Turkijos pareigūnų pateiktais įrodymais, abiem šalims tiriant šį nužudymą.

„Turkų pareigūnų pateikta informacija rodo, kad Khashoggi bylos įtariamųjų veiksmai buvo iš anksto apgalvoti“, – sakoma valstybės prokuroro pareiškime.

Kur yra J. Khashoggi kūnas – iki šiol nežinoma.