Shahbazą Taseerą 2011 metų rugpjūtį Lahore pagrobė islamo kovotojai, kaip manoma, talibai, kurie keliais mėnesiais anksčiau nužudė jo tėvą Salmaaną Taseerą, raginusį pakeisti už šventvagystę mirties bausme baudžiantį įstatymą.

Pietvakarinės Beludžistano provincijos Kovos su terorizmus departamento vadovas Aitzaz Goraya patvirtino informaciją apie sūnaus radimą.

Taip, mes jį susigrąžinome“, – pasakė jis.

„Gavę nuorodą žvalgybos ir policijos pajėgų pareigūnai atvyko į vieną kompleksą Kučlako rajone, maždaug už 25 kilometrų į šiaurę nuo Kvetos“, – pridūrė A. Goraya.

„Apsupome pastatą ir į jį įsivežėme. Nieko jame neradome. Jame buvo tik vienas žmogus, kuris mums pasakė, kad jo vardas yra Shahbazas, o jo tėvas buvo Salmaanas Taseeras“, – papasakojo pareigūnas.

A.Goraya taip pat sakė, kad Sh.Taseeras, kuriam dabar yra virš dvidešimties, yra „silpnos“ sveikatos.

Beludžistano vyriausybės atstovas Anwarulas Haqas Kakaras privačiam televizijos kanalui „92 news“ sakė, kad gali „patvirtinti, jog Shahbazas Taseeras buvo sėkmingai atgautas. Jis yra saugiose rankose“.

Praėjusią savaitę Pakistanas įvykdė mirties bausmę Mumtazui Qadri (Mumtazui Kadriui), apsaugininkui, kuris paleido 28 šūvius į gubernatorių Islamabade 2011 metų sausį.

M.Qadri kartu su kitais pareigūnais buvo paskirtas saugoti S.Taseerą (Salmaną Tasirą), kuris ragino suteikti malonę vienai krikščionei, penkių vaikų motinai, nuteistai myriop dėl šventvagiškų pasisakymų apie musulmonų pranašą Muhammadą. S.Taseeras sakė esantis įsitikinęs, kad ši moteris nekalta.

Pasak ekspertų, M. Qadri egzekucija yra labai svarbi gairė ilgametėje Pakistano kovoje su islamistais, demonstruojanti vyriausybės ryžtą laikytis įstatymų viršenybės ir neleisti įsivešėti ekstremizmui.

M. Qadri skirta bausmė išprovokavo protestus keliuose miestuose – kai dalis dvasinių ir politinių lyderių, taip pat kai kurios kovotojų grupuotės viešai išreiškė palaikymą nuteistajam. Tūkstančiai žmonių išėjo jo palaikyti į gatves, vadindami jį didvyriu.