Pirmasis nutekintą pokalbį paviešino ektremistiniu Baltarusijos valdžios pakslebtas „Nexta“.

Pokalbis greičiausiai vyko kažkurį sekmadienį, nes moteris kalba apie atjungtą internetą. Kalbančioji pašnekovui teigia, kad nevažiuos į štabą ir prašo, jeigu bus tokia galimybė, perduoti šią informaciją viršininkui.

Moteris teigia, kad prastai jaučiasi, kvapus užuodžia, bet jai vis tiek atrodo, kad tai „būtent tai“ (COVID-19 – Delfi). Ji pasakoja, kur galėjo užsikrėsti, ir prisimena, kad užsienio politikai skirtame posėdyje sėdėjo greta Igorio Petrovičiaus (greičiausiai kalbama apie Baltarusijos prezidento administracijos vadovą Igorį Sergejenką).

Moteriškas balsas sako, kad darėsi antikūnų tyrimą. Anot jos, gydytojas paaiškino, kad organizme antikūnų yra, tačiau jų mažai, tad reikia saugotis, nes galima lengvai užsikrėsti.

Natalija Eismont

Moteris taip pat akcentuoja, kad administracijoje yra sergančiųjų, vyras siūlo jai pasidaryti dar vieną koronaviruso tyrimą. Moteris pokalbio metu akivaizdžiai nervinasi dėl galimos neigiamos viršininko reakcijos į jos nebuvimą.

– Minčių milijonas... Ir dar tos visos istorijos fone... Nieko nesuprantu. Nė apie darbą, nei apie visą šią situaciją... O dar ir jaučiuosi tragiškai. Labai gerai žinau, ką pasakys viršininkas. Ir jam pačiam jau mėnuo...

– Sakys, kad visai nušoko (vyras juokiasi).

– Tai jau.

– Kukū.

– Man visai nejuokinga, ten administracijoje iš viso neaišku, kas darosi. Žmonės mėnesiais serga. Arba atostogauja. Nieko nesuprantu. Na gerai, apie viską vėliau, kai susitiksim. Jau nebegaliu.

– Gal dar kartą pasidarykite testą?

– Taip, manau reikėtų.

– Tuomet pasikalbėsiu. Jeigu šiandien bus tokia galimybė, kaip nors susitvarkysime – arba mes ten, arba pas mus atvažiuos. Kad tiksliai žinotume. Jeigu ką, jums pas mus irgi nebebus galima.

– Ne, taip važiuoti aš nenoriu. Na, noriu, bet suprantu, kad negalima. O dar šefas man trečią dieną viso to fone neskambina. Trumpiau tariant, šakės. Silpnumas nenusakomas – iš lovos pakilti negaliu. Tie skambina be perstojo... Tie, kur prašė numerio. Perduokite viršininkui, kad jis žinotų.

– Viską supratau. Jeigu bus kokių nurodymų, pasistengsiu sutvarkyti. Jūs ten rūpinkitės savimi, gerkite daugiau skysčių.

– Taip, gerai.

Pats A. Lukašenka ne kartą neigė koronaviruso grėsmę, griežtas karantino priemones Europoje jis yra pavadinęs „koronapsichoze“.

A. Lukašenka yra tvirtinęs, kad pats persirgo COVID-19, tačiau tuomet jis pareiškė, kad jį kažkas specialiai užkrėtė. „Vyksta tyrimas dėl to, kas užkrėtė koronavirusu“, – rugpjūtį žurnalistams Minske sakė A. Lukašenka.

Pačią liga Baltarusijos prezidentas pavadino išgydoma, „tačiau šlykščia“. O kalbėdamas apie savo būseną ligos metu jis sakė, kad jautėsi kaip „ežiukas rūke“, ir pridūrė, kad jį „forsuotu būdu pagydydavo“.

Rugpjūčio 6 d. A. Lukašenka išreiškė nuomonę, kad koronavirusą jam „pakišo“. „Susirgo mano namiškiai ir man teko su jais vykti į ligoninę atlikti kompiuterinę tomografiją. Ir mano gydytojas man sako: „Aleksandrai Grigorjevičiaus, mano brangusis, jūs gi išvaikščiojote tą koronavirusą. (...) ir rodo: štai židinys, štai židinys“, – sakė jis. „Patikrino. Mano pliusas, maniškių pliusas“, – sakė jis.

A. Lukašenka taip pat pareiškė linkstąs prie nuomonės, kad „visgi man jį pakišo. Ir dabar aš imsiu ieškoti tos akimirkos, kada tai įvyko“.

Baltarusijoje per pastarąją parą nustatyti 1 639 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai, o bendras jų skaičius siekia 136 647, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Išvakarėse infekcija buvo patvirtinta 1 684 žmonėms.

Ministerijos duomenimis, per pastarąją parą mirus septyniems koronavirusu užsikrėtusiems žmonėms, bendras pandemijos aukų skaičius šalyje išaugo iki 1 158.

Sveikatos apsaugos ministerija pridūrė, kad iki pirmadienio ryto dėl COVID-19 hospitalizuotų ir pasveikusių žmonių skaičius padidėjo iki 114 341, iš jų 966 buvo išrašyti per pastarąją parą.

Nuo epidemijos pradžios šalyje atlikta daugiau kaip 3,26 mln. testų koronavirusinei infekcijai nustatyti.