Šaltiniai policijoje neatmeta galimybės, kad incidentas susijęs su skandalu dėl Didžiojo teatro baletmeisterio Sergejaus Filino užpuolimo. N. Ciskaridzės pavardė ne kartą minėta pranešimuose apie tai, kad S. Filiną apipylė sieros rūgštimi, atliekant tyrimą apklausė primarijų.

Dėl įsilaužimo į N. Ciskaridzės butą iškelta baudžiamoji byla pagal Baudžiamojo kodekso 30-ą ir 158 str. (bandymas apvogti).

Tyrimo duomenimis, ketvirtadienį vakare N. Ciskaridzė grįžo namo į butą Frunzensko gatvėje, atrakino pirmąsias buto duris, o antrųjų negalėjo atrakinti, nes buvo sugadinta spyna. Atlikėjas iškvietė meistrus ir kreipėsi į policiją. Paaiškėjo, kad iš tiesų sugadintos spynos šerdys. Tiesa, į butą niekas nebuvo įėjęs.

„Life News“ šaltinis policijoje spėja, kad incidentas susijęs su skandalu Maskvos Didžiajame teatre, o nusikaltėlių tikslas buvo ne vertingi daiktai ir pinigai, o kokie nors dokumentai. Leidinio „Moskovskij komsomolec“ korespondentui policijoje pranešė, kad dėl pastarųjų įvykių Didžiajame teatre N. Ciskaridzę galbūt norėjo įbauginti arba surengti provokaciją.

Anksčiau buvo pranešama, kad nusikaltėlių sieros rūgštimi apipiltas S. Filinas paminėjo N. Ciskarizę tarp tų, kurie, jo manymu, galėjo prisidėti prie jo užpuolimo. Teatro primarijų jau apklausė. Kaip neseniai per televiziją sakė N. Ciskaridzė, tyrėjas nesuprato, kodėl turi apklausti šokėją.

Praėjusį sekmadienį rodytoje NTV laidoje „Geležinės ledi“ N. Ciskaridzė suabejojo, kad S. Filino nudegimai nuo sieros rūgšties iš tiesų tokie stiprūs, kaip pranešama.

Primarijus sakė esąs pasirengęs vadovauti Maskvos Didžiajam teatrui. Atlikėjo žodžius vėliau komentuodamas generalinis direktorius Anatolijus Iksanovas kandžiai tarstelėjo, kad norint tapti teatro vadovu reikia būti ne tik skandalingam ir garsiam, bet turėti ir kitų savybių.