Savo nutartyje teisėjas Rudolphas Contrerasas nurodė, kad JAV užsienio politikos žinyba privalo iki kito antradienio pateikti „sekretorės H. Clinton elektroninių laiškų skelbimo tvarkaraštį“, informavo Valstybės departamentas.

„Į savo teisinius įsipareigojimus žiūrime rimtai. Vykdysime šią nutartį“, - žurnalistams sakė Valstybės departamento spaudos tarnybos direktorius Jeffas Rathke.

H. Clinton savo ruožtu dar kartą paragino paviešinti tuos elektroninius laiškus. „Niekas nėra labiau už mane suinteresuotas, kad jie būtų paviešinti“, - pažymėjo ji.

Vadinamasis elektroninių laiškų skandalas įsiplieskė, kai anksčiau šiais metais paaiškėjo, kad buvusi pirmoji JAV ponia ketverius metus, kai ėjo valstybės sekretorės pareigas, vengė naudotis Valstybės departamento elektroninio pašto dėžute ir visam susirašinėjimui naudojo privatų serverį.

H. Clinton sakė, jog visą šeimos serveryje laikytą darbinę korespondenciją perdavė Valstybės departamentui, o likusius asmeninio pobūdžio laiškus, pavyzdžiui, apie dukters vestuves, jogos užsiėmimus ar motinos laidotuves, ji sunaikino.