„Ir nors V. Putinas neturi teisės kištis į rinkimų kovą, rinkimų išvakarėse daugėja renginių, kuriuose jis demonstratyviai rodo savo artumą liaudžiai“, – teigiama straipsnyje. Pavyzdžiui, neseniai televizija parodė prezidentą kartu su žvejais prie ežere centrinėje Rusijoje, šalia valstybės vadovo buvo ministras pirmininkas, taip pat „Vieningosios Rusijos“ atstovas, Dmitrijus Medvedevas.

Vladimiras Putinas ir Dmitrijus Medvedas svečiuojasi Novgorodo regione

Praėjusį savaitgalį šis duetas pasirodė ir Maskvos miesto šventės renginiuose. Vaikštinėjant Raudonąja aikšte, kuri, beje, buvo uždaryta, jie „atsitiktinai“ sutiko septynias merginas su nuotakų suknelėmis, kurios apsupo valstybės vadovą ir ėmė su juo fotografuotis. Kremlių remiantis interneto portalas anglų kalba „Russia Insider“ pastebėjo: nepaisant to, kad šalia buvo ir D. Medvedevas, ir Maskvos meras Sergejus Sobjaninas, merginos dėmesiu apsupo tik prezidentą. Kremlių palaikančio bulvarinio laikraščio „Komsomolskaja pravda“ korespondentas „Twitter“ rašė: „Ne jaunikiai galvoje, jeigu pro šalį eina V. Putinas“.

Beje, tų jaunikių nebuvimas sukėlė socialinių tinklų vartotojų skepticizmą. Vėliau jie išsiaiškino, kad tos septynios merginos iš tikrųjų buvo ne nuotakos, o modeliai. Vėliau viena iš jų – maskvietė Jevgenija Konovalova – „Instagram“ parašė, kad tai buvo „pasirodymas“. Socialiniuose tinkluose „pasklido gandai, kad šios damos atsidūrė Raudonojoje aikštėje pagal Kremliaus scenarijų“, perduoda korespondentas.

Opozicija pabandė „iš šio įvykio išpešti politinio kapitalo“. Pavyzdžiui, partijos „Jabloko“ kandidatas Dmitrijus Gudkovas atkreipė dėmesį į tai, kad „daug prastų rusų kenčia nuo ekonominės krizės, o prezidentas fotografuojasi gražioms nuotraukoms“.

Laikraštis primena, kaip V. Putinas važinėjo Sibiro keliais geltona „Lada Kalina“ (dvi atsarginės milžiniškame palydos korteže) ir išnėrė iš Juodosios jūros su dviem senovinėmis amforomis, kurias tariamai rado ant dugno.