Indijoje tarnavęs kapitonas Tomas Moore'as lėšoms rinkti sugalvojo iki savo 100-ojo gimtadienio šio mėnesio pabaigoje 100 kartų su vaikštyne pereiti savo 25 metrų ilgio kiemą.

Iš pradžių jis planavo surinkti 1 tūkst. svarų Nacionalinei sveikatos apsaugos tarnybai (NHS) po gydymo dėl lūžusio klubo ir vėžio, tačiau dabar artėja prie 12 mln. svarų ribos. Jam liko dar viena vaikščiojimo per savo kiemą Bedfordšyre Pietų Anglijoje sesija.

„Tai nuostabi [dovana] mūsų gydytojams ir slaugytojams fronto linijoje“, – kalbėdamas apie surinktus pinigus sakė T. Moore'as.

Tomas Moore'as

„Per praėjusį karą fronto linijoje buvo uniformuoti kariai. Šįkart mūsų armija yra uniformuoti gydytojai ir slaugytojai“, – anksčiau šią savaitę sakė jis televizijos ITV laidai „Good Morning Britain“.

„Mes tai išgyvensime“, – pridūrė jis.

Pinigų paaukojo maždaug 600 tūkst. žmonių; aukojama buvo taip aktyviai, kad laikinai buvo sutrikęs „JustGiving“ interneto puslapio darbas.

T. Moore'o „Twitter“ paskyroje trečiadienio vakarą atsirado toks įrašas: „Tai buvo beprotiškos 24 valandos, o dėl Tomo paskutinių ėjimo etapų... tikimės, kad rytojus bus toks pats beprotiškas.“

Paskutines 10 T. Moore'o ėjimo atkarpų turi tiesiogiai transliuoti dvi svarbiausios JK ryto laidos.

Veteraną internete parėmė buvę futbolo klubų „Manchester United“ ir „Arsenal“ kapitonai Rio Ferdinandas ir Tony Adamsas, olimpinė čempionė, bėgikė Kelly Holmes, keli labdaros fondai, televizijos šou ir laikraščiai.