Po to, kai britų karališkoji pora Prancūzijoje dėl tų fotografijų ėmėsi teisinių veiksmų, laikraščio savininkės - britų grupė "Northern and Shell" ir Airijoje įsikūrusi "Independent News and Media" - suskubo pasmerkti sprendimą šeštadienio numeryje paskelbti neryškias, tik su bikinio kelnaitėmis besideginančios Catherine nuotraukas.

Dublino laikraštį valdanti kompanija "Independent Star" pirmadienį paskelbė, kad iš karto sustabdo redaktoriaus Michaelo O'Kane'o įgaliojimus, kol vyks vidaus tyrimas dėl minimų nuotraukų, kurias pirmasis paskelbė prancūzų žurnalas "Closer", perpublikavimo.

Tai buvo paskelbta po to, kai karališkoji pora anksčiau pirmadienį Paryžiuje pateikė baudžiamąjį skundą "Closer" atžvilgiu.

Be to, pora siekė uždraudimo perspausdinti ar perparduoti privačios pilies Pietų Prancūzijoje balkone besideginančios Catherine nuotraukas. Sutuoktinių advokatas sakė, kad nuotraukos buvo padarytos "itin intymiu momentu" ir kad joms ne vieta viešumoje. Teismo sprendimas dėl uždraudimo turėtų būti paskelbtas antradienį 10 val. Grinvičo (13 val. Lietuvos) laiku.

"Northern and Shell" pirmininkas Richardas Desmondas pagrasino uždaryti "Irish Daily Star" dėl minimų nuotraukų publikavimo.

"Independent News and Media", kurią kontroliuoja žiniasklaidos magnatas Denisas O'Brienas, kritikavo šį "prastą redaktoriaus sprendimą", bet sakė, kad R.Desmondo grasinimai uždaryti laikraštį yra neproporcingi.

M.O'Kane'as atkakliai gynė savo sprendimą ir sakė, jog su Catherine pasielgė lygiai taip pat, kaip pasielgtų su bet kuria kita įžymybe, be to, pareiškė, jog šios nuotraukos atkreipia dėmesį į nepakankamą karališkųjų asmenų saugumą.

Kilus triukšmui Airijos teisingumo ministras Alanas Shatteras pažadėjo atgaivinti anksčiau atmestus pasiūlymus dėl naujų privatumo įstatymų.

"Aišku, kad kai kurios spaudos dalys arba nesugeba, arba nenori savo reportažuose atskirti gašlių interesų nuo visuomenės intereso, - sakė jis. - "Irish Daily Star" (sprendimas) paskelbti Airijoje iki pusės nuogos Kate, Kembridžo kunigaikštienės, nuotraukas, yra aiškus to pavyzdys".

Tuo tarpu Italijos žurnalas "Chi", kuris priklauso buvusio Italijos premjero Silvio Berlusconi žiniasklaidos imperijai, pirmadienį išleido specialų numerį su neryškiomis iki pusės nuogos Catherine nuotraukomis. "Karalienė nuoga!" - skelbia didelė antraštė pirmajame puslapyje.

Williamas ir Catherine, kurie tęsia vizitą Saliamono Salose, regis, nesutriko, kai buvo pristatyti grupei iki pusės nuogų Pietų Ramiojo vandenyno regiono moterų.