Remiantis Estijos nacionalinio transliuotojo ERR skelbiama informacija, 38-erių metų Rusijos pilietis, kurio pavardė neminima, naktį irklente perplaukė upę.

Gavusi atitinkamą pranešimą, į vietą, kurioje buvo kirsta siena, pasienio tarnyba pasiuntė papildomų patrulių, užtvėrė teritoriją ir 4.30 val. sulaikė neteisėtai sieną perėjusį asmenį.

Jis tuo metu stovėjo autobusų stotelėje netoliese įsikūrusiame Narva Jeesū miestelyje.

Pirmiausia, Rusijos piliečiui buvo skirta bauda, o kitą dieną jis buvo išsiųstas į Rusiją.

„Šiuo atveju reikia kalbėti apie neteisėtą sienos kirtimą, kuriam buvo ryžtasi bijant kaimyninėje šalyje paskelbtos mobilizacijos“, – įvykusį incidentą pakomentavo regioninės pasienio ir migracijos tarnybos vadovas Eerikas Purgelis.

Estijos URM rekomenduoja piliečiams vengti kelionių į Rusiją

Estijos užsienio reikalų ministerija dėl Rusijos karinių veiksmų pataria nevykti į šią šalį, nebent tai būtina, ir visiškai vengti kelionių į jos regionus, besiribojančius su Ukraina.

Tokią rekomendaciją pirmadienį paskelbė Estijos URM spaudos tarnyba.

Ministerija prašo laikinai Rusijoje esančių Estijos piliečių įvertinti poreikį likti toje šalyje ir, esant galimybei, grįžti į Estiją.

Dvigubą Estijos ir Rusijos pilietybę turintys asmenys turėtų atsižvelgti į tai, kad Rusijoje Maskva juos laiko Rusijos piliečiais, ir Estijos galimybės teikti konsulinę pagalbą yra ribotos. Ministerija prašo Estijos piliečių, laikinai esančių Rusijoje, užsiregistruoti Užsienio reikalų ministerijos svetainėje.

Vasario 24 dieną Rusijos prezidentui pasiuntus karius į provakarietišką Ukrainą, Vakarai Maskvai paskelbė virtinę griežtų sankcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją