Daugelio gerbiamas profesorius, kuris Graikijoje žinomas kaip velionio premjero Andrėjo Papandrėjo asmeninis gydytojas, kovo 26 dieną buvo paguldytas į Atėnų Evangelismo ligoninę. Jis buvo gydomas intensyviosios slaugos palatoje, bet penktadienio rytą mirė.

Sveikatos apsaugos ministras Vasilis Kikilijas tviteryje parašė, kad buvęs ministras „oriai ir atsakingai tarnavo sveikatos apsaugos sektoriui“.

Po naujienų apie D. Kremastino, pastaruoju metu dirbusio parlamento vicepirmininku ir priklausiusio centro kairės partijai KINAL, mirtį pasipylė užuojautos ir pagarbos žinutės.

Premjeras Kyriakas Micotakis sakė, kad „mokslo ir politikos pasaulis šiandien prarado vieną svarbiausių narių“. Vyriausybės vadovas tviteryje rašė, kad profesorius „paliko ypatingą orumo, atsakomybės ir veiksmingumo pėdsaką“.

D. Kremastinas, kuris jau buvo garsus kardiologas, visoje Graikijoje išgarsėjo prisidėjęs prie medicininės A. Papandrėjo priežiūros. Paskutinius savo mėnesius premjero poste A. Papandrėjas sunkiai sirgo ir 1996 metais mirė.

1942 metų gegužės 1-ąją gimęs D. Kremastinas augo Rodo saloje Egėjo jūroje, studijavo mediciną Atėnų universitete ir Londono universitete. Grįžęs į tėvynę jis įkūrė kardiologijos intensyviosios slaugos skyrių vienoje pagrindinių valstybinių Atėnų ligoninių ir vadovavo Atėnų nespecializuotos valstybinės ligoninės kardiologijos skyriui bei Onasio širdies chirurgijos centrui.

D. Kremastinas buvo Europos mokslų ir menų akademijos narys. Jis priklausė socialistų partijai PASOK, daugiau kaip 30 metų dominavusiai Graikijos politikoje, nuo pat jos sukūrimo 1974 metais ir liko joje partijai 2018-aisiais tapus KINAL.

Sveikatos apsaugos ministro poste D. Kremastinas dirbo 1993–1996 metais.