Bokšto konstrukciją laikiusi akmeninė siena nuvirto dėl stiprių liūčių. 1607 metais Japonijos feodaliniu laikotarpiu statyta pilis buvo viena iš trijų pirmųjų pilių šalyje ir gausiai lankoma turistų.

Po virtinės rajoną sukrėtusių žemės drebėjimų 2016 metų balandį, siekiant likviduoti požeminių smūgių sukeltus padarinius, pilyje prasidėjo 20 metų pilies restauravimo projektas.

Šimtų vyšnaičių sodo apjuostas pilies kompleksas po drebėjimų buvo uždarytas lankytojams.

Sugriuvęs „Mototoiko Jagura“ (Mototaiko Yagura) bokštas stovėjo šalia pagrindinių pilies vartų, savivaldybės darbuotojas Tatsuo Nomoto informavo naujienų agentūrą AFP.

„Pasakojama, kad jame būdavo mušami būgnai, kai kas nors įeidavo į kompleksą pro pagrindinius pilies vartus“, – sakė jis.

Pilies komplekse dirbantis apsaugininkas sakė nugriuvusį bokštą pastebėjęs vėlų trečiadienio vakarą. Žmonės per incidentą nenukentėjo.

Šis bokštas jau buvo smarkiai apgadintas per 2016 metų žemės drebėjimus, kurie nusinešė 267 gyvybes ir per kuriuos buvo sužeista daugiau nei 2,8 tūkst. žmonių.

Anksčiau kompleksas buvo apgriautas per pilietinį karą XIX šimtmečio pabaigoje, tačiau po karo buvo atstatytas toks, kokį jį matome šiandien.

Stichinės nelaimės – žemės drebėjimai ir stiprių liūčių sukeltos žemės nuošliaužos – Japonijoje įvyksta neretai.

Neseniai per drebėjimą Osakos didmiesčio regione žuvo mažiausiai penki žmonės, dar daugiau nei 370 buvo sužeisti.