Viena gyventoja pasakojo girdėjusi, kaip gondoloje esantys žmonės šaukėsi pagalbos, o pareigūnai nurodė, kad tas balionas veikiausiai kliudė elektros liniją Dosvelo mieste, už maždaug 48 kilometrų į šiaurę nuo Ričmondo.

Gelbėtojai pranešė tebeieškantys piloto, dviejų keleivių ir baliono liekanų.

Liudininkai internete paskelbė nuotraukų, kuriose matomas skrendantis karšto oro balionas, kurio gondola liepsnojo ir ore buvo nutįsęs dūmų šleifas.

Incidento liudininkė Carrie Hager-Bradley sakė televizijos NBC vietos padaliniui: „Jie šaukė, kad kas nors jiems padėtų.“

Kita vietos gyventoja – Debra Ferguson – pasakojo vienam vietos laikraščiui, jog stebėjo, kaip kiti balionai saugiai leidosi netoli jos namų ir išgirdo šūksnį „O, dieve!“. Atsigręžusi ji pamatė liepsnas ore.

„Kai tik pažvelgėme aukštyn, tas daiktas sprogo ... Tarsi degtukas – žybt, ir jo nebeliko“, – D.Ferguson sakė dienraščiui „Free Lance-Star“, leidžiamam Frederiksberge.

Minėtas balionas „veikiausiai kliudė elektros liniją“ 19 val. 30 min. vietos (2 val. 30 min. Lietuvos) laiku, sakė Federalinės aviacijos administracijos (FAA) atstovė Kathleen Bergen.

Tragiška nelaimė įvyko netoli vieno parko, Vidurio Atlanto pakrantės karšto oro balionų festivalio išvakarėse. Festivalis oficialiai prasidės šeštadienį, bet penktadienį vyko specialus renginys ribotam žmonių ratui, sakoma žiniasklaidos pranešimuose.

„Kol kas nerasta jokių nuolaužų, taip pat nėra patvirtinimų apie sužeistuosius arba žuvusiuosius“, – sakoma organizatorių pranešime, kuriame remiamasi Virdžinijos policijos informacija.

Paieškose dalyvauja valstijos policija, FAA ir vietos teisėsaugos bei gelbėjimo tarnybų darbuotojai, nurodė pareigūnai.

„Valstijos policija praneša, kad dėl blogų orų kitur Ričmondo apylinkėse paieškos iš oro buvo laikinai sustabdytos“, – pridūrė organizatoriai.

Festivalio organizatoriai 19–21 val. vietos laiku buvo surengę specialią programą „Penktadienio skrydžių laimingoji valanda“ ribotam svečių ratui.

Daugiau nei 20 karšto oro balionų komandų iš visų Jungtinių Valstijų planavo dalyvauti festivalyje, rengiamame viename parke Karolaino apygardoje, nurodė organizatoriai.

Festivalio atstovas pranešė, kad visi renginiai šeštadienį ir sekmadienį atšaukti.