Šis incidentas įvyko dar neužgesus aistroms dėl esą žiauraus Amerikos policijos elgesio per virtinę incidentų, susijusių su teisėsaugos pareigūnais ir juodaodžiais vyrais arba berniukais. Kai kurios iš tų konfrontacijų buvo mirtinos.

Pastarasis incidentas įvyko pirmadienį vienoje vidurinėje mokykloje Kolumbijos mieste Pietų Karolinos valstijoje, nurodė vietos transliuotojas WIS, įsigijęs du vaizdo įrašus, kuriuose matomas tas nutikimas.

Socialiniame tinkle „Twitter“ išpopuliarėjo žyma #AssaultAtSpringValleyHigh, (Užpuolimas Spring Valio vidurinėje), o minėti vaizdo įrašai buvo paskelbti daugybėje paskyrų.

Įrašuose, kurie atrodo nufilmuoti moksleivių mobiliaisiais telefonais, matoma, kaip pareigūnas įeina į klasę.

Priėjęs prie mergaitės, sėdėjusios savo suole, policininkas griebė jai už kaklo, nuvertė nuo kėdės ir pradėjo tempti grindimis.

Neatrodė, kad areštuojamoji kaip nors priešintųsi.

Ričlando apygardos šerifo departamento atstovas Curtis Wilsonas sakė per spaudos konferenciją, kad tos moksleivės buvo „kelis kartus“ paprašyta išeiti iš klasės – dėl neaiškių priežasčių – bet ji atsisakė tai padaryti.

JAV žiniasklaida nurodė, kad įrašuose matomas policininkas yra Benas Fieldsas, vienas iš dviejų į tą mokyklą paskirtų teisėsaugos pareigūnų.

B.Fieldsas buvo nušalintas nuo pareigų, kol bus atliekamas vidinis tyrimas, pranešė televizija „NBC News“.