Keleiviai vaizdo įraše atrodo pasimetę, fone girdisi vaiko verksmas, tačiau ruošdamiesi avariniam lėktuvo nusileidimui visi išlieka ramūs.

Sugedus vienam iš rugsėjo 18 d. iš Kalifornijos valstijoje esančio Long Byčo miesto į Teksaso valstijoje esantį Ostino miestą skridusio „JetBlue“ oro linijų lėktuvo variklių, lėktuvo keleiviams teko užsidėti deguonies kaukes, rašo „The Daily Mail“.

Dviejų variklių keleiviniu lėktuvu „Airbus A320“ skrido 142 keleiviai ir penki įgulos nariai.

Vaizdo įraše pasigirsta vieno iš pasimetusių lėktuvo keleivių klausimas: „Ar perdegė variklis?“.

Tai, kas dėjosi lėktuvo salone, filmavęs keleivis atsuka vaizdo kamerą į save, rodo deguonies kaukę ir pamojuoja.

Po keleto akimirkų lėktuvo pilotas praneša, kad sugedo ir nebeveikia dešinysis lėktuvo variklis. Jis paprašo keleivių likti savo vietose, kol lėktuvas nusileis netoli nuo Los Andželo esančiame Long Byčo oro uoste. Skrydžių palydovas paprašo keleivių neiti į tualetą ir neatsisegti saugos diržų.

Šiuo lėktuvu skrido ir „Twilight“ aktorius Jacksonas Rathborne‘as. Socialiniame tinkle „Twitter“ jis pasidalino keletą su šiuo siaubą keliančiu nutikimu susijusių įrašų ir nuotraukų.

J. Rathborne‘as rašė, kad sugedus varikliui lėktuvo saloną pripildė dūmai, o palengvėjimą jis pajuto, kai lėktuvas saugiai nusileido. Jaspero Hale‘o vaidmenį atlikęs aktorius „Twitter“ rašė, kad apkabinęs savo sūnų ir žmoną meldėsi.

Internetinėje svetainėje whosay.com jis patalpino nuotrauką, kurioje – iš lėktuvo su Long Byčo priešgaisrinės tarnybos darbuotojų pagalba išlipantys lėktuvo keleiviai.

„Išlipę iš autobuso mes tiesiog sekėme vienas paskui kitą. Niekada nesijaučiau taip gerai tai darydamas“, – patirtais išgyvenimais dalijosi aktorius. Vėliau jis pasidalino asmenuke su prierašu: „Nesvarbu, kur mes einame, svarbiausia, kad esame gyvi.“

Antrajame lėktuvo keleivio nufilmuotame vaizdo įraše matosi dūmų pilnas lėktuvo salonas po to, kai lėktuvas jau buvo saugiai nutupdytas.

Keleiviai iš lėktuvo evakuoti pasitelkus avarinius trapus.

Long Byčo atstovė spaudai Cassie Perez Harmison patikino, kad per evakuaciją niekas nebuvo sužeistas. Vis dėlto trys keleiviai buvo apžiūrėti vietoje, o ketvirtas apžiūrai išvežtas į ligoninę.

Kai buvo gautas įspėjimas dėl perkaitusio variklio, pilotas pranešė apie kilusį pavojų ir panaudojo ugnies gesinimo priemones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)