Prancūzija – populiariausias nudistų traukos centras, kasmet į nudistų stovyklas atvyksta apie du milijonai žmonių, pusė iš jų – turistai.

Nuo tada, kai 1950 m. atsidarė pirma nudistų stovykla, dabar veikia apie 100 nudizmo centrų paplūdimiuose ir prie upių, informuoja telegraph.co.uk. Tačiau nepaisant populiarumo, Prancūzijos nudistų federacija nusprendė skirti dėmesio nudizmo įvaizdžio gerinimui.

„Nudizmas, kuris visų pirma – harmonijos su gamta filosofija, yra nepelnytai juodinamas, dalis sieja jį su seksualinėmis praktikomis, – teigė federacijos narys Armandas Jamieras leidiniui „Le Parisien“. – Daugeliui atrodo, kad nudizmas domina tik vyresnius žmones, tačiau per pastaruosius penkerius metus nudizmas traukia vis daugiau šeimų.“

Nuo 2009 m. Prancūzijos nudistų stovyklose maždaug 8 proc. padaugėjo žmonių, išpopuliarėjo golfas, tinklinis ar jodinėjimas be drabužių.

Prieš ketverius metus susikūrė Prancūzijos jaunųjų nudistų asociacija (AJNF), kuriai priklauso 14–27 m. asmenys.

Kampanija už modernų nudizmą Prancūzijoje prasidėjo, kai prieš mėnesį 41 m. britą įtarė miniatiūrine kamera, paslėpta tarp raktų, slapta filmavusį paaugles nudistų paplūdimyje Cap d’Agde. Jam pateikti kaltinimai. Tarp šeimų populiariame kurorte vasaromis per dieną apsilanko apie 45 tūkst. žmonių.

Na o neseniai prasidėjo byla nudisto, kuris nuogas vaikštinėdamas Dordonėje netikėtai susidūrė su moterimi ir jos sūnumi. Vyriškis puolė į krūmus, bet moteris padavė jį į teismą už ekshibicionizmą. Jei vyrą pripažins kaltu, jam gresia meta kalėjimo, 15 tūkst. eurų (51,7 tūkst. Lt) bauda ir jis bus įtrauktas į seksualinių nusikaltėlių sąrašą.

Vyriškis tvirtina tiesiog norėjęs pajausti ryšį su gamta. Nudistai reikalauja pakeisti įstatymą, kad žmonės nebūtų baudžiami už tai, kad vaikšto nuogi.