Žurnalistai rašo, kad liga, kuria, kaip įtariama, serga R. Kadyrovas, sukelia didelio skausmo priepuolius, o dusulys byloja apie sudėtingą plaučių situaciją (paveikti ir inkstai).

„Novaja Gazeta“ šaltinių teigimu, vienas iš pablogėjusios R. Kadyrovo sveikatos įrodymų – aktyvus politiko sūnų įsitraukimas į viešąjį gyvenimą. Konkrečiai kalbama apie jo vaikų kelionę į Ukrainą, vyresniojo sūnaus Achmato Kadyrovo susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir aktyvų sūnų dalyvavimą respublikos politikoje.

Pranešimų apie prastą Čečėnijos Respublikos vadovo sveikatą pasirodė dar vasario pradžioje. Tada apie galimą R. Kadyrovo ligą ir priklausomybę nuo narkotikų prabilo Achmedas Zakajevas. Kovą Vokietijos bulvarinis dienraštis „Bild“, remdamasis tuo pačiu A. Zakajevu, rašė apie Čečėnijos vadovo bėdas dėl inkstų, esą, tai įrodo jo ištinęs veidas. Svetainėje taip pat užsiminta, jog į Grozną iš Abu Dabio atvyko garsus nefrologas Jasinas Ibrahimas M. El Šahatas.

Apie R. Kadyrovo sveikatos problemas rašė ir opozicinis čečėnų „Telegram“ kanalas NIYSO. Judėjimo 1ADAT įkūrėjas Ibrahimas Jangulbajevas tikino, kad susirgimas „ne itin sunkus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)