Vieno iš naujai pastatytų paminklų užrašas byloja apie tai, kad toje vietoje palaidotas 2016 metų gruodį žuvęs 26-erių metų Vsevolodas Smirnovas. Netoliese – dar vieno kario, 2017 metų sausį žuvusio Vladimiro Stecenkos, kapas. Čia pat palaidotas ir Romanas Michailovas, žuvęs 2015 m. rugpjūčio 15 d., kai karinė Rusijos operacija Sirijoje dar nebuvo prasidėjusi.

Puskarininkis Nikolajus Grigorovas, sprendžiant iš paminklinio užrašo, mirė 2018 m. kovo 6 d. Ant gedulingos juostos užrašyta, kad jis žuvo per orlaivio avariją. Minėtina, kad kaip tik tą dieną Sirijoje, netoli Rusijos Chmeimimo oro pajėgų bazės, sudužo krovininis lėktuvas An-26 ir žuvo 39 žmonės.

Remiantis Rusijos laikraščio pranešimu, vietoj bevardžių kryžių, anksčiau stovėjusių prie 2014 metų rugpjūtį žuvusių desantininkų kapų, dabar atsirado monumentalūs juodo granito paminklai.

Ant jų išgraviruoti žuvusiųjų vardai, gimimo ir mirties datos, eilėraščių posmai, desantininkų simbolika, taip pat pritvirtintos karių nuotraukos.

Vieno iš paminklų kaina tikrai siekia maždaug 100 tūkst. Rusijos rublių (4,7 tūkst. eurų). „Novaja gazeta“ duomenimis, jis apmokėtas Rusijos gynybos ministerijos lėšomis.

Leidinyje konstatuojama, kad valstybinė institucija nebelaiko paslaptyje taikiu metu, neaiškiomis aplinkybėmis įvykusių karių žūčių. Galima tik priminti, kad ankstesnė praktika davė pagrindo spėti, jog desantininkai galėjo žūti Ukrainoje, valdžiai kategoriškai neigiant tvirtinimus, susijusius su Rusijos dalyvavimu toje šalyje vykstančiame konflikte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)