E. Solberg skirta 20 tūkst. Norvegijos kronų (1975 eurų) bauda, spaudos konferencijoje pranešė policijos vadas Ole Saeverudas.

Antrą kadenciją einanti premjerė praėjusį mėnesį atsiprašė už tai, kad vasario pabaigoje surengė savo 60-ojo gimtadienio šventę, kurioje dalyvavo 13 jos šeimos narių. Šalyje tuo metu galiojo draudimas susiburti didesnėms nei 10 žmonių grupėms.

Nors policija daugeliu tokių atvejų neskiria baudų, premjerė buvo vyriausybės pastangų įvesti šiuos apribojimus priešakyje, teigė policija.

„Nors įstatymai visiems yra vienodi, ne visi prieš įstatymą yra lygūs, – baudos skyrimą grindė O. Saeverudas. – Tad teisinga skirti baudą, siekiant užtikrinti visuomenės pasitikėjimą socialiniais apribojimais.“

Anot policijos, E. Solberg sprendimą surengti šventę priėmė kartu su savo vyru Sindre Finnesu. Jis padėjo išrinkti restoraną ir rūpinosi kitomis šventės detalėmis.

Nors policija teigė, jog S. Finnesas taip pat pažeidė įstatymus, jis nebuvo nubaustas. Tyrimo metu nustatyta, kad įstatymus pažeidė ir restoranas, kuriame vyko šventė, tačiau įstaigai taip pat pavyko išvengti baudos.

Premjerės biuras situacijos iš karto nekomentavo.

E. Solberg, kurios rugsėjį laukia parlamento rinkimai, prieš tai buvo griežtų koronaviruso plitimo apribojimų šalininkė, kurie padėjo šaliai pasiekti vienus žemiausių sergamumo ir mirtingumo lygių Europoje.

Tačiau šalis pirmą 2021 m. ketvirtį susidūrė su sparčiu sergamumo didėjimu, kurį paskatino naujų atmainų koronavirusas. Tai privertė vyriausybę kovo pabaigoje sugriežtinti galiojusius ribojimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)