Po šio protrūkio laivo savininkė pirmadienį įšaldė visas kruizines keliones, o Norvegija dviem savaitėms uždarė uostus kruiziniams laivams.

Anot Norvegijos visuomenės sveikatos instituto, per dvi praėjusį mėnesį surengtas keliones iš viso 37 įgulos nariams ir 16 keleivių testais buvo patvirtinta infekcija. Visi keleiviai buvo užregistruoti kaip Norvegijos gyventojai.

„MS Roald Amundsen“ dažnai veikia kaip vietinio susisiekimo keltas, keliaujantis iš uosto į uostą palei vakarinę Norvegijos pakrantę. Kai kurie keleiviai išsilaipindavo keliaudami tuo maršrutu – taigi, valdžia nuogąstauja, kad jie galėjo išplatinti virusą vietos bendruomenėse.

Arktyje esančiame Budės uostamiestyje koronavirusas buvo patvirtintas tiek įgulos nariams, tiek keleiviams. Testai buvo atlikti „itin atsargiai“, nurodė Norvegijoje įsikūrusi bendrovė „SeaDream Yacht Club“, kuriai priklauso laivas.

Anksti trečiadienį į Budę atvykęs laivas buvo karantinuotas, nes vienam namo sugrįžusiam buvusiam keleiviui iš Danijos buvo diagnozuota COVID-19.