„Kalbant apie (susitikimo) datą – dėl jos tariamasi. Tai įvyks kažkada birželio pabaigoje – liepos pradžioje. Dabar mes keturiese artimiausiomis valandomis tarsimės tarpusavyje“, – sakė E. Macronas Paryžiuje per spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo ir darbo vizito į Prancūzijos sostinę atvykęs Ukrainos vadovas Petro Porošenka.

E. Macronas pabrėžė, kad šalys skirtingai vertina esamą padėtį ir laikosi savo įsipareigojimų.

„Mes tiksliai atliekame stebėseną, turime taikos teisėją – tai ESBO. Stebėtojai kiekvieną dieną dirba, praneša apie šaudymus vietoje ir žino, kas už tuos šaudymus atsakingas“, – sakė Prancūzijos vadovas.

Pasak jo, todėl reikia rasti naują efektyvų požiūrio tašką, ir kai visi bus nusiteikę konstruktyviai, tada bus galima pasiekti ir norimą rezultatą.

„Reikia požiūrio, orientuoto į rezultatą, reikia išankstinių sąlygų, turbūt, reikia kelių mėnesių, kad susitarimai būtų įgyvendinti sėkmingai“, – kalbėjo E. Macronas.

Jo nuomone, konflikto sureguliavimo proceso nereikia pradėti iš pradžių, būtina toliau dirbti ta pačia kryptimi, įtraukiant ESBO stebėtojus.

„Mums reikia judėti pirmyn, nepradėti viso proceso iš pradžių, nekeisti šio proceso pamato, o tęsti darbą“, – sakė prezidentas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)