Ankstesnes dvi dienas per parą mirusių koronaviruso aukų skaičius didėjo – antradienį buvo pranešta apie 1 736, o trečiadienį – apie 1973 mirusius žmonės, bet ketvirtadienį šis rodiklis šiek tiek sumažėjo.

Pagal bendrą COVID-19 aukų skaičių JAV šiuo metu yra antrosios po Italijos.

Universiteto duomenimis, iki šiol JAV mirė 16 513 žmonių, iš jų daugiau kaip 5 000 – Niujorko mieste, labiausiai šios epidemijos paveiktoje šalies srityje.

Be to, bendras asmenų, kuriems nustatyta koronaviruso infekcija, skaičius šalyje viršijo 462 tūkst., bet 25,4 tūkst. pacientų pasveiko.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose sakė, kad tyrimai dėl COVID-19 atlikti jau daugiau kaip 2 mln. JAV gyventojų.

Niujorko valstijoje – daugiausiai pasaulyje patvirtintų koronaviruso infekcijos atvejų

JAV Niujorko valstijoje nustatyta daugiau koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejų nei bet kurioje kitoje pasaulio šalyje, rodo naujausi duomenys, skelbia transliuotojas BBC.

Valstijoje patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius ketvirtadienį smarkiai šovė į viršų. Patvirtinus 10 tūkst. naujų koronaviruso atvejų, Niujorko valstijoje bendras patvirtintų infekcijos atvejų skaičius išaugo iki 159 937, ir valstija aplenkė Ispaniją (153 tūkst.) ir Italiją (143 tūkst.).

Nors Niujorkas pirmauja pagal užsikrėtimo atvejų skaičių, mirčių skaičius čia mažesnis nei Ispanijoje ir Italijoje. Niujorke valstijoje mirė maždaug 7 tūkst. COVID-19 pacientų, Ispanijoje – 15 500, o Italijoje – 18 tūkst.

Kinijoje nustatyti 42 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai

Kinija penktadienį pranešė apie 42 naujus koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejus, iš kurių 38 yra įvežtiniai.

Taip pat skelbiama, kad Uhane – mieste, kuriame paėjusių metų pabaigoje pirmiausia pasirodė koronaviruso užkratas, nuo COVID-19 mirė žmogus.

Dar 1 169 asmenys, kurių testai dėl koronaviruso buvo teigiami, tačiau jiems nepasireiškė ligos simptomai, yra izoliuoti ir stebimi.

Kinijoje iki šiol nustatyti iš viso 81 907 COVID-19 atvejai, 3 336 žmonės mirė.