Prie pūgų pripratusio rytinėje Erio ežero pakrantėje esančio miesto gyventojai buvo nustebinti šios stichijos. Jos metu buvo pastebėtas neįprastas reiškinys, kai per audrą iš dangaus vietoje lietaus lašų krito snaigės. Vienas orų pranešėjas sakė neturintis žodžių šiam reiškiniui apibūdinti.

Daugelyje į pietus nuo Bafalo, kuris yra prie Niagaros krioklio, esančių rajonų per nepilną parą iškrito iki 1,8 metro kritulių. Maža to, snygis kol kas neketina liautis.

„Kai kurios mūsų šalies dalys per tris dienas gaus metinį sniego kiekį“, – sakė Erio apygardos pareigūnas Markas Poloncarzas vietos žiniasklaidai.

Pasak jo, per sniego audrą žuvo keturi žmonės – trys, kasdami sniegą, kai, manoma, patyrė širdies smūgį, o dar vienas – stumdamas įklimpusį automobilį.

Pūgos lokalizacija taip pat stebino.

Nors šiek tiek į pietryčius nuo Lankasterio esančiame rajone iškrito 1,5 metro kritulių, vos už dešimtiems kilometrų į šiaurės vakarus esančiame Bafalo Niagaros tarptautiniame oro uoste – vos 10 centimetrų, rašoma laikraštyje „Buffalo News“.

Tokiam reiškiniui, kai susikaupusi debesų siena išmeta tokį stulbinantį kiekį sniego, meteorologinio termino nėra, laikraščiui sakė Dave'as Zaffas ir Nacionalinės meteorologijos tarnybos Bafale.

Pusnyse įstrigo ir moterų krepšinio komanda

Vienai universiteto merginų krepšinio komandai teko daugiau kaip parą išbūti autobuse, dėl pusnių plente įstrigusiame autobuse, kol galiausiai buvo išgelbėtos.

„Mes taip ilgai stovėjome, kad visiškai apsnigome. Aplink autobusą susikaupė keturios pėdos sniego (daugiau kaip metras),– pasakojo Niagaros universiteto trenerė Kendra Faustin (Kendra Fostin) radijui WKBW. – Baigėsi vanduo; tad kimšome sniegą į puodelius ir laukėme kol ištirps“.

Vėliau šerifo padėjėjai pristatė merginoms sulčių, gėrimų ir užkandžių. Galiausiai jos buvo išgelbėtos apie 4 val. (11 val.Lietuvos laiku) trečiadienį.

Eismas plentu buvo visiškai uždraustas.

Vietinė žiniasklaida dar pranešė apie vieną savo namuose įstrigusį žmogų, kai įgriuvo namo stogas.

Pareigūnai perspėjo senyvus gyventojus nemėginti atsikasti iš po sniego.

Plentų priežiūros tarnyboms iškilo netikėtų problemų: turimos sniego valymo mašinos sunkiai įveikia storesnį kaip metras sniegą.

Iškviestiems greitosios pagalbos medikams teko patiems neštis savo neštuvus, nes mašinos negalėjo važiuoti.

Kiti paramedikai į iškvietimus neišvažiuojamomis gatvėmis leidosi sniegomobiliais

Prašyta pagalbos ir iš Nacionalinės gvardijos, sakė gubernatorius Andrew Cuomo (Endrius Kuomas).

Nacionalinė orų tarnyba šią pūgą vadina „istoriniu įvykiu“.