Pasak tyrėjų, ši avarija yra daugiausiai žmonių gyvybių nusinešęs eismo įvykis Jungtinėse Valstijose per beveik dešimtmetį.

Policijos vyriausiojo inspektoriaus pavaduotojas Christopheris Fiore per spaudos konferenciją sakė, kad šeštadienio popietę žuvo visi 18 limuzinu važiavusių žmonių ir du pėstieji.

Pasak pareigūno, dideliu greičiu važiavęs 2001 metų laidos „Ford Excursion“ nesustojo T raidės pavidalo sankryžoje ir įlėkė į stovėjimo aikštelę, kur rėžėsi į stovėjusį visureigį. Žuvo 17 keleivių, limuzino vairuotojas ir du žmonės, stovėję prie visureigio. Tyrėjai dar nenustatė, ar aukos buvo prisisegusios saugos diržais.

Žuvusių seserų teta Barbara Douglas sekmadienį sakė žurnalistams, kad trys iš jų važiavo kartu su savo vyrais. Moteris nurodė, kad tarp aukų buvo Amy ir Axelis Steenburgai, Abigail and Adamas Jacksonai, Mary ir Robas Dysonai ir Allison King.

„Jie pasielgė atsakingai, užsisakę limuziną, kad patiems nereikėtų niekur vairuoti“, – sakė giminaitė ir pridūrė, kad poros turėjo vaikų, bet jie buvo palikti namuose.

Limuzinu į gimtadienio šventę važiavo keturios seserys, kiti tos šeimos giminaičiai ir draugai. Jauniausioji iš seserų ruošėsi švęsti savo 30-ąjį gimtadienį, sekmadienį sakė artimieji ir pareigūnai.

„Dvidešimt mirčių yra šiurpu... Tai vienas didžiausių gyvybių netekties atvejis, kokį esame matę per labai, labai ilgą laiką“, – pridūrė Nacionalinės transporto saugumo valdybos (NTSB) pirmininkas Robertas Sumwaltas.

„Tai pražūtingiausia susisiekimo nelaimė šalyje nuo 2009 metų vasario“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje 49 gyvybių pareikalavusią oro bendrovės „Colgan Air“ lėktuvo, skridusio iš Naujojo Džersio į Niujorką, katastrofą.

Nelaimė įvyko stovėjimo aikštelėje prie kavinės „Apple Barrel Country Store and Cafe“ Skohario miestelyje į pietvakarius nuo valstijos sostinės Olbanio, už trijų valandų kelio į šiaurę nuo Niujorko miesto.

„Tas limuzinas leidosi nuo kalvos tikriausiai didesniu kaip 60 mylių per valandą (97 km/val.) greičiu... Nenoriu pasakoti apie įvykio vietą. Apie tai nenoriu galvoti“, – „The New York Times“ citavo įstaigos vadovę Jessicą Kirby.

Per Kolumbo dienos savaitgalį ši krautuvėlė ir kavinė sulaukia daugiausiai lankytojų, laikraščiui sakė J. Kirby. Moteris pridūrė, kad avarija įvyko, kai „Apple Barrel“ buvo pilna žmonių iš Niujorko, Naujojo Džersio ir Olbanio.

„Išgirdau kažką klykiant. Tai atrodė rimta, nes žmonės bėgiojo pirmyn ir atgal“, – vietos televizijai WNYT pasakojo įvykio liudininkė Bridey Finegan.

Eismo įvykiai Niujorko valstijoje yra ketvirta dažniausia trauminių mirčių priežastis, rodo federalinė sveikatos apsaugos statistika.

#HappeningNow On the scene of a terrible accident just off of route 30A in Schoharie. Looks like one car is crashed in ditch. Emergency crews are very active. pic.twitter.com/ydX6cdOKBE
— Mercedes Williams (@MercedesTVnews) October 6, 2018