„Peržengėme piką, ir visi ženklai šiuo metu rodo, kad [protrūkio kreivė] leidžiasi“, – per spaudos konferenciją sakė A. Cuomo.

„Ar šis leidimasis tęsis, ar ne – priklausys nuo to, ką darome, bet dabar mes leidžiamės“, – pridūrė jis.

Niujorko valstija buvo smarkiausiai paveikta šalyje išplitus koronavirusinės infekcijos COVID-19 epidemijai. Šioje valstijoje liga pareikalavo daugiau kaip 13 tūkst. žmonių gyvybių, taip pat buvo nustatyta daugiau kaip 226 tūkst. užsikrėtimo atvejų.

Niujorko miesto Centriniame parke buvo įrengta lauko ligoninė, o visoje valstijoje gyventojams paliepta iš namų išeiti tik prasimankštinti arba sutvarkyti būtiniausių reikalų. Šie suvaržymai buvo pratęsti iki gegužės 15 dienos.

Tai „geros naujienos tik palyginus su baisiomis žiniomis, su kuriomis gyvenome – tai yra, kai nuolat daugėja“ hospitalizuojamų ir mirštančių žmonių, pažymėjo A. Cuomo, kalbėdamas apie naujausius duomenis.

„Dabar ne metas demonstruoti perdėtą pasitikėjimą, ne metas išpuikti. Mūsų laukia tolimas kelias, ir turime daug nuveikti. Šis virusas kelyje mus lenkė kiekvienu žingsniu“, – sakė gubernatorius.

„Mums vis dar reikia užtikrinti, kad valdome šį žvėrį“, – pridūrė jis.