Socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip žmonės puola padėti S. Rushdie per incidentą Šotakvos apygardoje.

„Ką tik įvyko šiurpiausias dalykas... – Salmanas Rushdie buvo užpultas scenoje, – vienas įvykio liudininkas parašė socialiniuose tinkluose. – Amfiteatras buvo evakuotas.“

„Įtariamasis vyras užbėgo ant scenos ir užpuolė Rushdie bei jį klausinėjusį asmenį. Atrodo, kad Rushdie buvo sužalotas kaklas; jis buvo sraigtasparniu išgabentas į vietos ligoninę. Jo būklė dar nežinoma“, – sakoma policijos pranešime.

Policija pridūrė, kad įtariamasis buvo sulaikytas.

Rašytojas, kuriam dabar 75-eri, sulaukė žinomumo, kai 1981 metais išėjo jo antrasis romanas „Vidurnakčio vaikai“ (Midnight's Children), pelnęs tarptautinį pripažinimą ir apdovanotas Britanijos prestižine Bookerio premija už nepriklausomybės laikų Indijos pavaizdavimą.

Tačiau Indijoje nepraktikuojančių musulmonų šeimoje gimęs S. Rushdie buvo priverstas slapstytis, kai 1989-aisiais tuometis Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ruhollah Khomeini paskelbė fatvą, kurioje paragino musulmonus nužudyti šį rašytoją, teigdamas, kad jo 1988 metų romanas „Šėtoniškos eilės“ (The Satanic Verses) įžeidžia islamą. Už S. Rushdie, kuris yra ateistas, nužudymą buvo pasiūlyta premija, kuri galioja iki šiol.

Kai kurie musulmonai mano, kad šioje knygoje demonstruojama nepagarba pranašui Muhammadui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją