„Šiandien vakare aš įgyvendinau savo svajonę. Ir iš visos širdies ardysiu barjerus, kurie trukdo jums įgyvendinti savąsias“, - Brukline kalbėjo E. Adamsas savo šalininkams po pergalės. Jau dirbdamas policijoje demokratas kovojo prieš rasizmą saugumo pajėgose.

Niujorkas daug metų yra demokratų bastionas. Todėl E. Adamsas jau prieš rinkimus buvo laikomas aiškiu favoritu. Registruotų demokratų rėmėjų Niujorke yra septynis kartus daugiau nei respublikonų.

E. Adamso priešininkas C. Sliwa, radijo laidų vedėjas ir organizacijos „Guardian Angels“ įkūrėjas, netrukus po rinkimų pripažino savo pralaimėjimą.

E. Adamsas pareigas pradės eiti sausį. Jis pakeis nepopuliarų demokratą Billą de Blasio, kuris po dviejų kadencijų negalėjo siekti dar vienos. Naujojo mero laukia dideli iššūkiai. Jau seniai Niujorko mero pareigos laikomos „antru sunkiausiu darbu“ JAV po prezidento. Miestas patiria koronaviruso pandemijos padarinius, didelį skurdą ir įperkamo būsto stygių.

Pražūtingi potvyniai rugsėjo pradžioje, pareikalavę žmonių gyvybių, be to, parodė, kad miestas turi skubiai ruoštis klimato kaitos padariniams. Ir kaip ir daugelyje kitų miestų, girdisi reikalavimai po smurto prieš juodaodžius reformuoti policiją.

Valytojos ir mėsininko šeimoje gimęs E. Adamsas 22 metus buvo policininkas, o tada pasuko į politiką. 1995-aisiais jis įkūrė juodaodžių policininkų organizaciją, kovojančią su rasizmu saugumo pajėgose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)