Karštą saulėtą dieną dalyviai pėsčiomis arba važiuodami riedučiais ir motociklais lėtai judėjo trijų kilometrų maršrutu per paradą, prasidėjusį prie didelę istorinę reikšmę gėjų teisių judėjimui turinčio baro „Stonewall Inn“.

Šiemet maršrutas buvo pakeistas, ruošiantis kitąmet vyksiančiam vadinamųjų „Stonewall“ riaušių 50 metų sukakčiai. 1969 metais prie šio baro prasidėję gėjų klubo lankytojų ir policijos susirėmimai davė pradžią dabartiniam JAV judėjimui už gėjų teises.

Daugelis žygiuotojų buvo itin menkai apsirengę: pavyzdžiui, vienas dalyvis dėvėjo tik bikinį, kurio apatinė dalis buvo vaivorykštės spalvų, o viršutinė – rožinė.

Fotografų dėmesio centre taip pat atsidūrė vienas įdegęs raumeningas vyras, dėvėjęs siaurą raudoną bikinį, pabrėžiantį jo įspūdingą presą. Vyras nešė plakatą su lakonišku užrašu „Meilė“.

Parado šūkis šiemet buvo „Nepaklusniai skirtingi“. Pasak organizatorių, ši žinutė yra reakcija į JAV prezidento Donaldo Trumpo veiksmus LGBTQ (lesbiečių, gėjų, biseksualų, transseksualų ir kitų seksualinių mažumų) bendruomenės atžvilgiu, sakė organizatoriai.

Antrus metus iš eilės nemažai žygiuotojų nešiojo plakatus ir ženklus, kuriais kritikuojama D. Trumpo politika, pasak kai kurių aktyvistų, nukreipta prieš gėjus.

Niujorke, kur didžioji dauguma gyventojų palaiko demokratus, o gėjų balsai yra itin svarbūs, savo homoseksualumo neslepiantis miesto tarybos narys Corey Johnson buvo ne vienintelis parade dalyvavęs politikas. Eitynėse taip pat pasirodė Niujorko meras Billas de Blasio, JAV senatorius Chuckas Schumeras ir Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo, ėjęs paskui didžiulį transparantą su užrašu „Niujorko meilės valstija“ (New York State of Love).

Šių metų paradui vadovavo 74-erių teniso žvaigždė Billie Jean King – lesbietei ir uoli lyčių lygybės bei LGBTQ bendruomenės teisių gynėja. Ji važiavusi karietoje po dideliu vaivorykštės spalvų skėčiu.

Šiemet parado atmosfera buvo daug lengvesnė nei pernai, kai daugelis dalyvių su liūdesiu pagerbė 49 žmones, žuvusius per šaudynes viename Floridos gėjų klube.