Incidentas Kadūnos valstijoje tapo naujausiu iš virtinės pastaruoju metu Nigerijoje įvykdytų moksleivių arba studentų masinių pagrobimų.

Nigerijos šiaurės vakaruose ir centrinėje dalyje gerai ginkluotos nusikaltėlių gaujos dažnai puldinėja kaimus, plėšia gyventojus, vagia gyvulius ir grobia žmones, kad galėtų reikalauti išpirkų. Tačiau nuo šių metų pradžios pastebimai pagausėjo išpuolių prieš vidurines ir aukštąsias mokyklas.

Anksti pirmadienį užpuolikai perlipo Betelio baptistų vidurinės mokyklos tvorą ir išsivežė daugumą iš ten nakvojusių 165 mokinių.

„Pagrobėjai pasiėmė 140 mokinių, tik 25 moksleiviai pabėgo. Nenumanome, kur mokiniai buvo nuvežti“, – naujienų agentūrai AFP sakė šios mokyklos mokytojas Emmanuelis Paulis.

Kadūnos valstijos policijos atstovas Mohammedas Jalige patvirtino pagrobimo faktą, bet išsamesnės informacijos apie pagrobtų vaikų skaičių nepateikė.

„Policijos taktinės komandos persekioja pagrobėjus, – sakė jis. – Tęsiame gelbėjimo misiją.“

Betelio baptistų vidurinė mokykla yra abiejų lyčių vaikams skirta švietimo įstaiga, įkurta 1991 metais Baptistų Bažnyčios Maramaros gyvenvietėje Čikūno rajone netoli valstijos sostinės Kadūnos.

Pirmadienį surengtas masinis mokinių pagrobimas yra jau ketvirta tokio pobūdžio ataka Kadūnos valstijoje nuo gruodžio mėnesio.

Per išpuolius keliose Nigerijos valstijose nuo gruodžio buvo pagrobta iš viso apie tūkstantis moksleivių ir studentų. Dauguma jų buvo paleisti po derybų su vietos pareigūnais, bet kai kurie tebėra pagrobėjų rankose.