Šios įtariamos žmogžudystės yra jau trečia šeimos tragedija, per pastaruosius kelis mėnesius įvykusi Vakarų Australijoje.

Policija pateikė Anthony Robertui Harvey kaltinimus dėl jo dvynių dvimečių dukrų Alice ir Beatrix, trijų metų dukros Charlotte ir 41-erių žmonos Maros nužudymo pietrytiniame Perto mieste.

Įtariama, kad name kartu su jomis gyvenęs A. R. Harvey taip pat nužudė savo 73 metų uošvę Beverley Quinn, kai ši kitą dieną pas jį apsilankė.

Kaip žurnalistams sakė Vakarų Australijos policijos komisaras Chrisas Dawsonas, per atakas buvo panaudoti ne šaunamieji, o keli kiti ginklai, tokie kaip „bukas įrankis ir peiliai“.

„Įtariame, kad nužudymai buvo įvykdyti per dvi dienas“, – pažymėjo komisaras.

„Motina Mara ir jos trys vaikai buvo nužudyti per tam tikrą laikotarpį rugsėjo 3-ąją, o ponia Quinn – kitą rytą“, – patikslino jis.

Anot C. Dawsono, moterys galimai buvo užpultos virtuvėje, o vaikai buvo nužudyti „kituose namo kambariuose“.

„Įtariame, kad ponas Harvey pasiliko... namie kelioms dienoms“, o tada išvyko šiaurės kryptimi, pridūrė jis.

Policija aptiko penkių aukų palaikus iš pirmo žvilgsnio niekuo neišsiskiriančiame šeimos name po to, kai sekmadienį – praėjus savaitei po jų mirties – A. R. Harvey apsilankė policijos nuovadoje viename atokiame kalnakasių rajone, esančiame maždaug už 1 500 km nuo miesto.

Socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, kuri, kaip manoma, buvo Maros, matyti rankose kūdikį laikanti moteris ir prie jos stovintis vyras, kuris, remiantis pranešimais, yra A. R. Harvey. Puslapyje taip pat skelbiama, kad Mara susižadėjo 2014-ųjų rugpjūčio mėnesį.

Tuo tarpu nekilnojamojo turto registre yra įrašas apie šeimai priklausantį nedidelį namą su trimis miegamaisiais ir atskiru garažu.

Policija neatskleidė daugiau detalių, kada ir kaip jie buvo nužudyti šie žmonės arba kaip su šeima susijęs sulaikytas vyras.

Vienas nacionalinio transliuotojo ABC kalbintas kaimynas pasakojo, kad grįžęs iš atostogų pastebėjo neįprastą „tylą gatvėje“.

„Pastebėjome, kad kaimynų namas buvo tylus. Tai buvo keista, nes jie turi mažų vaikų“, – sakė Richardas Fairbrotheris, gyvenantis netoli nužudytos šeimos namų.

„Pas mus lankėsi keli draugai, kurie taip pat paminėjo, jog savaitgalį nematė kaimynų, kol buvome išvykę... (Anksčiau) gana dažnai matydavome ir girdėdavome vaikus, žaidžiusius kieme už namo“, – pridūrė jis.

Kiti kaimynai teigė, kad jų bendruomenė yra glaudi, rami ir taiki.

Nors Australijoje masinės žmogžudystės yra retos, atrodo, kad tai buvo jau trečia šeimos tragedija, per pastaruosius kelis mėnesius įvykusi Vakarų Australijoje.

Liepą vienas vyras, kaip įtariama, nužudė savo motiną, brolį ir seserį. Gegužę kitas pagyvenęs vyras nušovė savo žmoną, dukrą ir jos keturis vaikus, o vėliau nusižudė.