B. Sanderso laimėjimas Nevadoje laikomas jam itin palankiu ženklu, nes kitaip nei valstijų, kuriose jau įvyko pirminiai rinkimai, Nevados rinkėjų spektras geriau atspindi įvairesnį visos valstybės rinkėjų kontingentą.

Demokratų partijos pirminių rinkimų Nevadoje rezultatai taip pat parodo, kad B. Sandersą remia ne tik kairieji rinkėjai. Nors kai kurie pirminiuose prezidento rinkimuose dalyvaujantys nuosaikiųjų kandidatai tvirtino, esą B. Sandersui koją pakiš takoskyra tarp progresyvių pažiūrų stovyklos ir centristų, senatoriui palaikančiųjų ratą išplėsti vis dėlto pavyko.

Rezultatai iš maždaug 22 proc. apylinkių rodo, kad šeštadienio vakarą B. Sandersas smarkiai lenkė visus kitus kandidatus. Nors balsai skaičiuojami lėtai, vis dėlto senatoriaus pergalė Nevadoje yra aiški. Galutiniai rezultatai nulems tik tai, kiek smarkiai B. Sandersas aplenks kitus varžovus ir kokia tvarka šie išsidėstys.

Pirmaujantį 78-erių senatorių iš Vermonto valstijos palaikė maždaug 46 proc. rinkėjų, jį vijosi buvęs viceprezidentas Joe Bidenas, surinkęs 23 proc. rinkėjų balsų.

Pete'as Buttigiegas, prieš beveik tris savaites užsitikrinęs netikėtą pergalę Ajovos valstijoje, šį kartą smarkiai atsiliko. Jį palaikė 13 proc. rinkėjų.

Smarkiai atsiliko ir abi besivaržančios moterys kandidatės: progresyvių pažiūrų stovyklos vėliavą nešanti Elizabeth Warren ir pragmatike vadinama Amy Klobuchar.

Ilgai nelaukęs B. Sandersas paskelbė apie savo laimėjimą. Jis teigė, kad pirminiuose rinkimuose Nevadoje laimėjusi „įvairių kartų, įvairių rasių koalicija sudrebins valstybę“.