Įtariamas užpuolikas, 46 metų italas, tikriausiai turintis psichologinių problemų, buvo areštuotas iškart po ketvirtadienio išpuolio Asage Milano pakraštyje, pranešė naujienų agentūra ANSA.

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad policija atmeta bet kokias sąsajas su terorizmu.

Įtariamasis prekybos centre „Carrefour“ pagriebė nuo lentynos peilį ir pradėjo puldinėti atsitiktinius žmones, teigiama pranešimuose.

„Deja, [vienas] jaunas prekybos centro darbuotojas... dėl patirtų sužeidimų neteko gyvybės“, – sakė Lombardijos regiono, kur yra Milanas, prezidentas Attilio Fontana.

Tačiau jis socialinėje žiniasklaidoje pridūrė, kad kitų sužeistųjų gyvybėms pavojus tikriausiai negresia.

A. Fontana padėkojo darbuotojams, klientams ir policininkams, „įsikišusiems ir sustabdžiusiems pamišėlį“, taip pat medikams, suteikusiems pagalbą nukentėjusiesiems.

Tarp sužeistųjų yra futbolo klubo „Monza“ gynėjas ispanas P. Mari, paskolintas iš Londono klubo „Arsenal“.

Šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad futbolininkas yra ligoninėje, sąmoningas ir galintis kalbėti.

„Arsenal“ socialiniame tinkle „Twitter“ parašė mintimis esantis su P. Mari ir kitomis aukomis. „Palaikome ryšį su Pablo agentu ir jis mums pasakė, kad [P. Mari] yra ligoninėje, [bet] nėra sunkiai sužeistas“, – sakoma klubo žinutėje.

„Brangus Pablo, mes visi artimi tau ir tavo šeimai, linkime tau gera, toliau kovok – tu žinai, kaip tą daryti – esi karys ir greit pasveiksi“, – tviteryje parašė „Monza“ vadovas Adriano Galliani.

„Carrefour“ patvirtino, kad per išpuolį Asage žuvo vienas tinklo darbuotojas.

Kompanija išreiškė užuojautą žuvusio darbuotojo ir nukentėjusiųjų šeimoms.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją