Tai pareiškė D. Trumpo konkurentai Tedas Cruzas, Marco Rubio ir Johnas Kasichas. Toks vieningumo signalas yra netikėtas. Aukšti partijos atstovai jau kurį laiką mėgina sutrukdyti D. Trumpo kandidatūrai. Visų kandidatų pažadas remti verslo magnatą visiškai prieštarauja šiai strategijai.

Pastarieji Detroite vykę TV debatai buvo audringi: konkurentai aštriai puolė milijardierių D. Trumpą, pirmiausiai – dėl jo verslo.

Senatorius Marco Rubio kalbėjo apie D. Trumpo tapsmą verslininku. Pabrėždamas kelių jo kazino bankrotą ir žlugusias jo imperijos įmones, jis mėgino sukritikuoti D. Trumpo, kaip sėkmingo verslininko, įvaizdį. „Jūs savo gyvenime nesate įdarbinęs nė vieno žmogaus, – atšovė milijardierius. – Aš darbą suteikiau dešimtims tūkstančių“.

„Šis mažas vaikinas nuolat skleidžia apie mane melą“, – sakė D. Trumpas M. Rubio adresu ir ne kartą pavadino jį „mažu Marcu“. „Mes neperleisime Lincolno ir Reagano partijos žmogui, neturinčiam konservatyvių vertybių“, – atrėžė M. Rubio. Jis laikomas kandidatu, kuris geriausiai atstovauja partijos viršūnių linijai.

Senatorius T. Cruzas priminė, kad D. Trumpas praeityje išdavė dešimt čekių įvairioms demokratės Hillary Clinton kampanijoms. „Tai buvo dėl verslo“, – teisinosi D. Trumpas.

Kritikos D. Trumpas sulaukė ir dėl ypač griežtos savo pozicijos imigracijos klausimu.

Jis, beje, vėl nederamai „pasižymėjo“. Reaguodamas į M. Rubio teiginius, kad turi mažas rankas, D. Trumpas pareiškė: „Jei jos mažos, tai mažas turi būti ir dar kažkas. Aš garantuoju jums, kad problemų neturiu“.

Akivaizdžiai pasibaisėjęs tokių debatų lygiu, J. Kasichas dar kartą pabrėžė esąs protingiausias iš visų kandidatų.

Po iki šiol vykusių pirminių rinkimų 15 valstijų iš 50 D. Trumpas aiškia persvara pirmauja prieš konkurentus.