77 metų Katalikų Bažnyčios vadovas apie savo darbą prie vieno Buenos Airių naktinio klubo durų prakalbo per apsilankymą vienoje Romos darbininkų priemiesčio bažnyčioje, rašo svetainė orange.co.uk.

Pontifikas taip pat sakė, kad paauglystės metais šlavė grindis ir dirbo vienoje laboratorijoje, skelbia Vatikano laikraštis „L'Osservatore Romano“.

Popiežius Pranciškus po sekmadienio mišių Šv. Kirilo Aleksandriečio bažnyčioje su tikinčiaisiais bendravo keturias valandas.

Tačiau jis nesileido į detales apie savo darbą naktiniame klube ir neužsiminė, kokią patirtį tai suteikė dabartinėms jo pareigoms Šventajame Soste.

Vietoje to jis kalbėjo apie vėlesnius savo darbus mokant literatūros ir psichologijos ir kaip tai „išmokė jį sugrąžinti žmones į bažnyčią“, rašo laikraštis.

Pranciškus teigė, kad pašaukimą kunigystei pajuto po išpažinties vienam kunigui, kurio anksčiau nepažinojo.

Žmonės jo paklausė, kaip jis praleidžia savo dieną. „Meldžiuosi, tuomet aukoju šv. Mišias, o tada pradedu dirbti“, - atsakė popiežius. Jis pažymėjo, kad jo darbas yra ir laiškų bei ataskaitų skaitymas, taip pat susitikimai su vyskupais, kunigais ir pasauliečiais.

Jis pasakojo pietaujantis tarp vidudienio ir 13 val., tuomet pusvalandį pailsintis ir tada dirbantis iki pat vakaro.

Atsakydamas į kitą klausimą Pranciškus prisipažino, kad aukodamas pirmąsias mišias kaip popiežius, juto „scenos“ baimę.

„Ar jaudinausi? Taip, truputį, bet viskas buvo puiku. Žinoma, matyti prieš save tiek žmonių yra šiek tiek baisu“, - popiežiaus žodžius citavo laikraštis.