Prieš rugsėjį įvyksiančius Izraelio visuotinius rinkimus šalies spauda spėlioja, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas, įteikęs B. Netanyahu vertingų politinių prizų – Jeruzalės pripažinimą Izraelio sostine ir Golano Aukštumų aneksijos pripažinimą – gali mainais tikėtis nuolaidų, kai galiausiai pristatys seniai laukiamus savo pasiūlymus dėl Izraelio ir palestiniečių taikos.

„Neleisime išardyti jokios gyvenvietės pagal jokį taikos planą“, – sakė B. Netanyahu auditorijai Revavos gyvenvietėje Izraelio okupuotame Vakarų Krante.

„Taip pat neatskiriu gyvenviečių blokų ir izoliuotų gyvenviečių, – hebrajiškai kalbėjo premjeras. – Mano nuomone, kiekvienas toks taškas yra Izraelio.“

Palestiniečių vadovybė jau atmetė JAV taikos planą, nurodydama, kad ligšioliniai D. Trumpo žingsniai rodo jį esant akivaizdžiai šališką Izraelio naudai.

Izraelis Vakarų Krantą okupavo per 1967 metų Šešių dienų karą.

Izraelio gyvenvietės pagal tarptautinę teisę laikomos nelegaliomis ir yra didelė kliūtis taikai, nes įkurtos žemėje, kurią palestiniečiai laiko savo būsimos valstybės dalimi.

Naujakurių parama yra svarbi B. Netanyahu dešiniojo sparno vyriausybei ir jo siekiui dėl perrinkimo.