„Nusprendžiau atšaukti antrąjį ir trečiąjį svarstymą šioje sesijoje“, – sakė jis pirmadienio vakarą Jeruzalėje. Vadinasi, įstatymo projektas balsavimui parlamente bus pateiktas ne anksčiau kaip balandžio pabaigoje.

Esame krizėje, kuri kelia grėsmę mūsų esminei vienybei, kalbėjo premjeras. Jis įspėjo dėl pilietinio karo, kuris negali kilti. „Visi turi veikti atsakingai“, – pažymėjo B. Netanyahu. Todėl jis tiesiąs ranką dialogui.

Izraelio nacionalinio saugumo ministras Itamaras Ben-Gviras prieš tai pareiškė, kad susitarė su vyriausybės vadovu dėl reformos atidėjimo. Jo atstovas taip pat sakė, kad bus įsteigta „nacionalinė gvardija“, vadovaujama kraštutinio dešiniojo ministro. Ką tai konkrečiai reiškia, kol kas neaišku.

Anot žiniasklaidos, prieš tai B. Netanyahu ir I. Ben-Gviras buvo susitikę krizinių pokalbių, per kuriuos ministras pagrasino atsistatydinti, jei premjeras nesilaikys reformos planų.

Jau tris mėnesius vykstančių protestų organizatoriai pareiškė tęsiantys protestus. Laikino reformos įšaldymo esą neužtenka ir todėl nacionaliniai protestai aštrės, kol įstatymas Knesete bus atmestas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją