B. Netanyahu teigimu, Amerikos sankcijos ir vėlesni neramumai Irane dėl prastos ekonominės padėties silpnina Irano fundamentalistinį režimą ir pasaulis turi imtis veiksmų, kad dar labiau jį susilpnintų.

„Irano agresija auga, bet jo imperija griūva. Ir aš sakau: padarykime, kad jį griūtų toliau“, - teigė Izraelio premjeras.

M. Pompeo po susitikimo socialiniame tinkle tviteryje skelbė, kad per susitikimą su B. Netanyahu jie aptarė pastangas priešintis destabilizuojantiems Irano veiksmams regione, taip pat kalbėjosi apie ekonominį bendradarbiavimą ir aptarė su saugumu susijusius klausimus.

Izraelis laiko Iraną didžiausiu savo priešu. Izraelis piktinasi Irano karinių pajėgų įsitvirtinimu Sirijoje ir jo parama priešiškoms kovotojų grupuotėms regione. Izraelis taip pat kaltina Iraną bandant sukurti branduolinę bombą.

B. Netanyahu pernai teigiamai įvertino JAV pasitraukimą iš daugiašalio susitarimo dėl Irano branduolinės programos ir griežtų ekonominių sankcijų Iranui atnaujinimą. Susitikimo metu B. Netanyahu, be kita ko, padėkojo M. Pompeo už pasikeitusią JAV poziciją Izraelio gyvenviečių Vakarų Krante atžvilgiu. JAV praėjusį mėnesį paskelbė, kad nebelaiko Izraelio gyvenviečių okupuotame Vakarų Krante neteisėtomis ir prieštaraujančiomis tarptautinei teisei.