Iranas esą neatsisakė savo tikslo sukurti atominį ginklą. „Tačiau būkite tikri, kad to neįvyks“, - kalbėjo premjeras. Ką Iranas beslėptų, Izraelis esą ras. B. Netanyahu atkreipė dėmesį į tai, jog jo šalis jau gegužę pateikė duomenų, kad Iranas vykdo „slaptą branduolinę programą“, kurią bet kuriuo metu gali aktyvuoti.

ES tada skeptiškai reagavo į tariamų Irano branduolinės programos įrodymų pateikimą. Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) taip pat pareiškė, kad nėra „patikimos įrodymų“ dėl Irano branduolinės programos po 2009-ųjų. Tačiau Baltieji rūmai pabrėžė, kad Izraelio duomenys sutampa su JAV turima informacija.

B. Netanyahu savo kalboje parėmė JAV pasitraukimą iš branduolinio susitarimo su Iranu. 2015-aisiais Vienoje pasirašytas susitarimas numato, kad didžiosios šalys mainais už ženklų Irano branduolinės programos ribojimą palaipsniui atšauks sankcijas šaliai. TATENA ne kartą tvirtino, kad Iranas susitarimo laikosi.

Iranas paneigė Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu kaltinimus dėl „slaptos branduolinės saugyklos“ netoli Teherano. Užsienio reikalų ministerijos atstovas Bahramas Ghassemis pareiškė laukęs „šou su tokiais nepagrįstais ir juokingais kaltinimais“.

Pasak jo, vienintelė pripažinta branduolinės veiklos kontrolės institucija yra Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA). Ji per praėjusius trejus metus 12 kartų patvirtino taikų Irano branduolinių projektų pobūdį, sakė atstovas, kurį cituoja naujienų agentūra „Isna“.