„Iranas dabar siekia plėtoti preciziškai valdomą amuniciją, raketas, kurios gali pataikyti į bet kokį Artimuosiuose Rytuose esantį taikinį nuo penkių iki dešimties metrų perimetru“, – bendros spaudos konferencijos su JAV iždo sekretoriumi Stevenu Mnuchinu metu sakė B. Netanyahu.

„Tai jie plėtoja Irane. Jie nori šias raketas dislokuoti Irake bei Sirijoje ir Libano 130 000 statistinių raketų arsenalą pakeisti preciziškai valdomomis raketomis, – tęsė B. Netanyahu. – Jie taip pat siekia išplėtoti ir tai ir jau pradėjo daryti Jemene, o jų tikslas yra iš ten pasiekti Izraelį.“

Rugpjūtį Beirute nusileido du Izraelio dronai ir Irano remiama „Hezbollah“ grupuotė apkaltino valstybę vykdant ataką. Britų laikraštis „The Times“ pranešė, kad ataka buvo surengta prieš tam tikras dėžes, kuriose turėjusi būti įranga, skirta preciziškai valdomų raketų aukštos kokybės kuro maišymui.

B. Netanyahu pasveikino JAV dėl Teheranui skiriamų sankcijų sugriežtinimo ir paragino sugriežtinti jas dar labiau.

„Taikydami sankcijas įvykdėme maksimalaus spaudimo kampaniją, jos veikė – veikia ir dabar, jie nebeturi pinigų“, – atsakė JAV iždo sekretorius.

„Darome tai ne tam, kad kenktume Irano žmonėms, – darome tai, siekdami, kad Iranas nutrauktų blogas veiklas, nustotų eksportuoti terorizmą, nustotų ieškoti būdų branduolinėms galimybėms plėsti ir raketoms plėtoti, už tai ir toliau turės mokėti, vis daugiau ir daugiau, kaip jūs ir sakėte“, – teigė S. Mnuchinas.