Tas vyras, Glenas Jamesas, dėmesio centre atsidūrė pirmadienį, kai Bostono policijos komisaras Edas Davisas pareiškė jam specialią padėką "už nepaprastą charakterio ir garbingumo pademonstravimą".

Ta kuprinė su 42 tūkst. dolerių galiausiai buvo grąžinta savininkui.

G.Jameso poelgis įkvėpė vieną vyrą Virdžinijoje, kuris įsteigė fondą, kad padėtų jam "pakeisti jo gyvenimą".

Iki trečiadienio vidurdienio tame interneto fonde buvo 68 012 dolerių, kuriuos suaukojo 2 698 donorai.

Daugelis aukotojų paliko ir žinutes su pagiriamaisiais žodžiais G.Jamesui, pavyzdžiui, "koks nuostabus žmogus, privertė mane apsiverkti" ir "turime daug ko iš jūsų pasimokyti".

G.Jamesas, kuris vietos žiniasklaidai sakė, kad yra penkiasdešimt su viršum metų ir negali dirbti dėl vidinės ausies sutrikimo, veikiančio jo pusiausvyrą, gyvena vienoje benamių prieglaudoje Bostono rajone, o dienomis prašinėja išmaldos.

27 metų Ethanas Whittingtonas iš Virdžinijos, vienos rinkodaros firmos darbuotojas, sakė įsteigęs fondą, nes jį įkvėpė G.Jameso poelgis. Jis taip pat sakė, kad antradienį pradėjo kalbėtis su G.Jamesu dėl to, kaip turėtų būti panaudoti suaukoti pinigai.

"Man Jameso istorija tiesiog pasirodė įkvepianti, - sakė jis. – Mes visą laiką taip užtvindyti negatyviomis naujienomis. Jamesas suteikia žmonėms viltį ir parodo, kad ne viskas pasaulyje yra blogai".

G.Jamesas kuprinę šeštadienio vakarą rado prie prekybos centro "South Bay Mall" Bostono Dorčesterio rajone ir netrukus perdavė ją policijai.

Pareigūnai vėliau surado ir savininką - Kinijos pilietį, kurio pasas taip pat buvo toje kuprinėje.