Laikraščio „Maariv“ žiniomis, savaitės pabaigoje mergaitės motina Anastasija, kuri nuolat gyvena Rusijoje, atskrido į Izraelį. Ji iš karto nuvyko prie mokyklos ir pareikalavo atvesti Danielą. Tačiau paaiškėjo, kad mergaitę pasiėmė jos netikra sesuo – 32-ejų metų Š.Kalmanovičiaus dukra iš pirmosios santuokos Liat. Liat, laikraščio duomenimis, taip pat iš anksto pasirūpino, kad teismo tvarka būtų „užkirstas kelias“ Danielai išvažiuoti iš šalies, o ji pat būtų paskirta oficialia mergaitės globėja.

Tada Anastasija Kalmanovič paskelbė, kad jos dukra pagrobta. Pasak motinos, Daniela yra Lietuvos pilietė, ir niekas neturi teisės priverstinai laikyti jos Izraelyje, praneša newsru.israel.

Liat advokatas Rusijoje Aleksandras Duvovinskis paskelbė, kad Anastasijos pareiškimas neatitinka tikrovės. Pasak jo, Anastasijai nereikia dukters, jai reikia pinigų, nes „buvęs vyras nepaliko jai pačiai nė kapeikos“. A. Dubrovskis teigia, kad gimus Danielai Anastasija pasirašė dokumentus, kuriuose faktiškai atsisakė savo dukters. Jis pažymi, kad motina nedalyvavo auklėjant mergaitę.

Anastasija savo ruožtu tai neigia ir sako, kad skambindavo dukrai kasdien. Ir tik po to, kai mergaitė neatsakė į jos skambučius, ji nusprendė atvažiuoti ir pasiimti ją iš Izraelio. Anastasija sako, jog dabar, Danielai tapus turtinga paveldėtoja, ji nuogąstauja, kad mergaitės neištiktų nelaimė.

Izraelio teisėsaugos institucijos neigia informaciją apie Danielos pagrobimą. Policijos atstovas pranešė žurnalistams, kad, remiantis teismo sprendimu, mergaitė gyvena su globėja. Motina, mėgindama pasiimti mergaitę iš mokyklos, pažeidė teismo sprendimą.

Laikraščio „Maariv“ redakcija paprašė, kad situaciją pakomentuotų visuomenės veikėjas ir „rusų gatvės“ ekspertas Aleksas Tenceris, kuris pareiškė nuomonę, kad su Daniela susijęs skandalas kilo kovojant dėl palikimo. Jo įsitikinimu, ši istorija užsitęs kelis mėnesius ir galiausiai Anastasija ir Liat bus priverstos kreiptis į teismą.

Laikraštis „Maariv“ rašo, kad Šabtajaus Kalmanovičiaus testamente paminėtos tik dvi paveldėtojos: Liat ir Daniela. Š. Kalmanovičiaus turtas vertinamas keliais šimtais milijonų dolerių.

„Šiandien gresia realus pavojus vaiko gyvybei ir sveikatai. Todėl šios istorijos išviešinimas, tikiuosi, padės užtikrinti ir Nastios, ir jos dukters saugumą, kol mums pavyks išaiškinti Izraelio valstybės valdžiai, kad mažametei kitos šalies pilietei neleisti išvykti ir bendrauti su motina yra ne tik amoralu, bet ir neteisėta“, - pareiškė Anastasijos advoktatas Šota Gorgadzė.

„Šiandien Izraelyje pažeistos motinos ir vaiko teisės. Ir aš, ir mano dukra - mes čia viešnios, mes esame kitos šalies pilietės, - skundėsi A. Kalmanovič. - Dukterį pagrobė mano akivaizdoje! Atėmė iš motinos, nepatikrinę paso duomenų, naudodami jėgą, įspėdami, kad galiu būtų areštuota 36 valandoms, jeigu imsiu daryti kliūtis!“