Kaip skelbia naujienų agentūros UNIAN žurnalistai, tokią informaciją per spaudos konferenciją suteikė Kijevo miesto administracijos sveikatos apsaugos departamento vadovas Vitalijus Mochariovas.

V. Mochariovas paaiškino, jog nukentėjusiems akis pašalinti buvo būtina – jiems diagnozuota akies obuolio kontūzija. Buvo būtina amputuoti ir dalį rankos – kaulas buvo tiesiog sutrintas.

Šiuo metu dalis nukentėjusių gydomi Aleksandrovo klinikinėje ligoninėje (beveik 16 žmonių), greitosios pagalbos ligoninėje gydomi 4 nukentėjusieji, 9-oje klinikinėje ligoninėje gydomi 5 žmonės, 17-oje traumatologinėje ligoninėje gydomi trys nukentėjusieji, o 7-oje vaikų klinikinėje ligoninėje – 17 metų jaunuolis, kuris taip pat buvo sužeistas protesto akcijų metu. Kijevo srities klinikinėje ligoninėje ir 3-oje klinikinėje ligoninėje gydoma po vieną nukentėjusįjį.

Kaip teigia V. Mochariovas, tokia situacija Kijevo ligoninėse buvo 9 valandą ryto, naujesnių duomenų kol kas nėra. Tarp nukentėjusiųjų yra ir du žurnalistai – vienas dirba dienraštyje „Izvestija“, o kitas – „Radio Svoboda“. Kaip teigia minėtojo departamento vadovas, žurnalistai gydomi Aleksandrovo klinikinėje ligoninėje.

Toksikologijos skyriuje, kaip teigia V. Mochariovas, naujų pacientų nėra.

Nekentėjusiųjų amžius svyruoja nuo 17 iki 59 metų. Manoma, jog dauguma nukentėjusiųjų – Kijevo gyventojai, tačiau yra ir atvykusių iš regionų: tiek šalies rytuose, tiek vakaruose. V. Mochariovas pranešė, jog naktį dirbo 15 greitosios pagalbos ekipažų. Medikams teko dirbti išsijuosus, tačiau pagalbos sulaukė visi, kuriems jos reikėjo.

Kaip patikino Kijevo miesto administracijos sveikatos apsaugos departamento vadovas, greitosios pagalbos medikai ir ligoninės aprūpinti būtiniausiais vaistais.

Kaip buvo pranešta spaudos konferencijos metu, iš viso iki pirmadienio 9 valandos ryto buvo užfiksuoti 103 iškvietimai.

ES ministrai pasmerkė smurtinius protestus Kijeve

Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrai pirmadienį pasmerkė smurtinius protestus Kijeve ir teigė, kad vyriausybė nusižengė priimdama represinių įstatymų paketą, skirtą numalšinti proeuropietiškas demonstracijas, skelbia "EUbusiness".

"Matome situaciją (...), kuri yra aštri ir, manau, labai svarbu, kad mes sureaguotume ypač prieš represijų paketą, kuris buvo priimtas ketvirtadienį Kijeve", - sakė Švedijos užsienio reikalų ministras Karlas Biltas (Carl Bildt).

Skubos tvarka Ukrainos parlamento priimti protestų suvaržymai yra "griežčiausias represinių įstatymų paketas, patvirtintas europietiškame parlamente per dešimtmečius", pažymėjo K. Biltas.

"Manau, kad tai, kas įvyko (...) buvo represijų paketo padarinys", - sakė Švedijos užsienio reikalų ministras.

Pirmadienį Kijeve tvyro įtampa po sekmadienį vykusių demonstrantų ir saugumo pajėgų precedento neturinčių susirėmimų, per kuriuos buvo sužeista mažiausiai 200 žmonių, o miesto centras primena mūšio lauką.

Prezidentas Viktoras Janukovyčius paskyrė specialią komisiją, kuri pirmadienį turėjo susitikti su opozicijos lyderiais, tačiau nežinoma, ar šie pokalbiai gali sušvelninti krizę.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministras Viljamas Heigas (William Hague), atvykdamas į ES šalių užsienio reikalų ministrų susitikimą, taip pat pakartojo savo kolegų pasisakymus ir paragino susilaikymą.

"Aš visiškai pasmerkiu įvykusį smurtą", - sakė V. Heigas ir pridūrė, jog protestų apribojimai yra klaida. Be to, V. Heigas teigė, kad "sveikina" vyriausybės norą kalbėtis su opozicija.