Apie tai socialiniuose tinkluose pranešė Karinių ir politinių tyrimų centro vadovas Dmitrijus Tymčukas, rašo UNIAN.

„Naktį iš birželio 29 d. į 30 d. teroristai apšaudė Antiteroristinės operacijos pajėgų pozicijas. Luhansko srityje šalia gyvenvietės Kremina buvo apšaudytas Antiteroristinės operacijos pajėgų postas. Buvo šaudoma iš automatinių šaunamųjų ginklų ir granatsvaidžių. Ukrainos kariai atrėmė puolimą ir paleido atsakomuosius šūvius iš zenitinės sistemos“, - praneša ekspertas.

D. Tymčuko teigimu, naktį ne vieną kartą buvo apšaudyti Antiteroristinės operacijos pajėgų blokavimo postai šalia Slovjansko ir Avdejevkos.

„Nuo 6 val. ryto iki dabar teroristai vykdo Antiteroristinės operacijos pajėgų apšaudymą iš minosvaidžių ant Karačiūno kalno. Šiuo metu aukų tarp karių nėra“, - rašo D. Tymčukas.

Apšaudė Kramatorsko aerodromą

„Per pastarąjį vakarą teroristai Rytų Ukrainoje apšaudė keletą Ukrainos karinių pajėgų blokavimo postų ir gynybinių punktų. Pusę pirmos nakties šalia gyvenvietės Kremina teroristai iš miško zonos automatiniais granatsvaidžiais ir šaunamaisiais ginklais apšaudė vieną iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų blokavimo postų“, - teigiama Antiteroristinės operacijos pajėgų išplatintame pranešime žiniasklaidai, rašo UNIAN.

Vėliau prie teroristų pajėgų prisijungė dar vienas automobilis. Ukrainos kariai taip pat paleido atsakomuosius šūvius iš zenitinės sistemos ZU-23. Ataka buvo atremta. Aukų nėra.

Taip pat naktį iš birželio 29 d. į 30 d. teroristai iš minosvaidžių apšaudė Kramatorsko aerodromą, Ukrainos karių blokavimo postus šalia Slovjansko, gyvenviečių Makarivo, Avdejevkos ir blokavimo postą ant Karačiūno kalno.

„Teroristų grupuotės ir toliau vienašališkai pažeidžia taikų prezidento Petro Porošenkos planą dėl situacijos Rytų Ukrainoje sureguliavimo“, - teigiama pranešime.