G. Maxwell buvo suimta liepos 2-ąją ir neigia pateiktus kaltinimus, informuoja BBC. Jeigu bus pripažinta kalta, jai gresia iki 35-erių metų laisvės atėmimo bausmė. Prokurorai tvirtina, kad 1994–1997 m. G. Maxwell padėjo J. Epsteinui tvirkinti mergaites, jauniausioms iš kurių buvo vos 14-a. J. Epsteinas mirė kalėjime 2019 m. rugpjūčio 10 d., laukdamas teismo dėl prekybos žmonėmis seksualinio išnaudojimo tikslais. Jis negavo teisės būti paleistas už užstatą. Oficialioje ataskaitoje nurodyta, kad vyras nusižudė.

Keturi iš šešių pateiktų kaltinimų yra susiję su pirmiau minėtu laikotarpiu, kai moteris, kaip teigiama kaltinamajame akte, buvo viena artimiausių J. Epsteino bendražygių ir su juo buvo užmezgusi „intymius santykius“. Kitu du kaltinimai yra dėl melagingų parodymų davimo 2016 m.

Smulkesnė informacija apie G. Maxwell pareikštus kaltinimus paaiškėjo anksčiau, kai 2019 m. JAV teisėjas paviešino 2015 m. bylos dėl šmeižto dokumentus. Tariama J. Epsteino auka Virginia Giuffre apkaltino G. Maxwell pasamdžius ją finansininko masažuotoja, kai jai tebuvo 15-a metų.

2015-aisiais. V. Giuffre padavė G. Maxwell į teismą dėl šmeižto (galiausiai ši byla buvo išspręsta be teisėjų įsikišimo), kai ši pareiškė, jog V. Giuffre yra melagė. G. Maxwell neigia padariusi kokį nors nusikaltimą.

Ghislaine Maxwell

Sarah Ransome, dar viena tariama J. Epsteino auka, „BBC Panorama“ sakė, kad G. Maxwell su juo artimai dirbo. „Ghislaine kontroliavo mergaites. Ji buvo tarytum viešųjų namų savininkė, prekybos žmonėmis seksualinio išnaudojimo tikslais operacijos pagrindas“, – pasakojo S. Ransome. Jos teigimu, G. Maxwell lankydavosi pas J. Epsteiną jo privačioje saloje Karibų jūros regione, kad „užtikrintų, jog mergaitės daro tai, ką ir turi daryti“.

„Ji žinojo, ką mėgsta Jeffrey. Dirbo ir padėjo išlaikyti Jeffrey priimtinus standartus bauginimais, gąsdindavo mergaites. Tai buvo bendra veikla“, – pridūrė S. Ransome. G. Maxwell neigia prisidėjusi prie J. Epsteino tvirkinamosios veiklos ar apie ją žinojusi.

Gerų ryšių turinti aukštuomenės narė

1961 m. per Kalėdas netoli Paryžiaus gimusi G. Maxwell išsilavinimą įgijo Oksforde. Teigiama, kad ji moka kelias užsienio kalbas. Gerų ryšių turinti aukštuomenės narė neva supažindino J. Epsteiną su daugeliu savo turtingų ir galingų bičiulių, įskaitant Billą Clintoną ir Jorko kunigaikštį (teismui pateiktuose dokumentuose jis buvo kaltinamas seksualiai priekabiavęs prie nepilnametės J. Epsteino namuose JAV, tačiau vėliau teismas šiuos kaltinimus panaikino).

Bakingamo rūmų atstovai paskelbė, jog „bet kokie teiginiai apie kunigaikščio netinkamą elgesį su nepilnametėmis“ yra „kategoriškai melagingi“.

Ghislaine Maxwell

Moters bičiuliai sako, kad nors G. Maxwell ir J. Epsteino romantiški santykiai truko tik kelerius metus, ji su juo toliau dirbo ir romanui nutrūkus, praneša „The Washington Post“.

„Ji yra gerai išauklėta, turi puikų skonį, mokėjo prižiūrėti namus ir jachtą, mokėjo linksmintis, – G. Maxwell pažįstamą citavo „Daily Telegraph“. – Tokių dalykų nenusipirksi. Taip pat nenusipirksi ir ryšių.“ 2003 m. žurnale „Vanity Fair“ išspausdintame straipsnyje J. Epsteinas tvirtino, kad G. Maxwell nėra samdoma darbuotoja, bet jo „geriausia draugė“.

Teismo dokumentuose buvę J. Epsteino dvaro Palm Byče darbuotojai G. Maxwell apibūdina kaip namo valdytoją, prižiūrėjusią personalo darbą, tvarkiusią finansinius reikalus ir atlikusią socialinės koordinatorės vaidmenį, rašo „The Washington Post“.

Artimi santykiai su tėvu

G. Maxwell yra savo reputaciją suteršusio spaudos magnato Roberto Maxwello dukra, jo devintasis ir jauniausias vaikas. Tvirtinama, kad jos santykiai su tėvu buvo labai artimi, dukros garbei turtuolis net pavadino savo prabangią jachtą – „Lady Ghislaine“. Būtent netoli šios jachtos, vandenyne prie Kanarų salų, 1991 m. lapkričio mėnesį buvo rastas R. Maxwello lavonas. Nors oficiali išvada – nelaimingas atsitikimas (netyčinis nuskendimas), vyro mirties aplinkybes gaubiančios paslapties taip ir nepavyko išsklaidyti.

Ghislaine Maxwell ir  Jeffrey Epsteinas

R. Maxwellas sėkmingai įkūrė tarptautinę leidybos imperiją, tačiau vyrui mirus paaiškėjo, kad jis naudojo savo įmonės „Mirror Group Newspapers“ darbuotojų pensijų fondų lėšas, norėdamas apsaugoti kitas turimas bendroves nuo bankroto ir padidinti akcijų vertę.

Netrukus po tėvo mirties G. Maxwell iš Jungtinės Karalystės persikėlė į Ameriką, kur dirbo nekilnojamojo turto srityje ir galiausiai susipažino su J. Epsteinu. 2016 m. moteris pardavė savo namą Manhatane ir pasirodžius kaltinimams vengia viešumo, nurodoma pranešimuose.