Ministras Rabindra Adhikari su penkiais kitais keleiviais oro bendrovės „Air Dynasty“ sraigtasparniu skrido iš rytinio Tapledžungo rajono į Teratumo rajoną.

Gelbėtojai pasiekė nelaimės vietą kalnuose maždaug už 400 km į rytys nuo sostinės Katmandu, sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Ramas Krishna Subedi. Pasak jo, žuvo visi septyni orlaiviu skridę žmonės.

Tapledžungo rajono administracijos pareigūnė Gita Kamari Rai sakė, kad nelaimė įvyko esant nepalankioms meteorologinėms sąlygoms – snigant ir lyjant.

Tarp aukų yra turizmo ministras Rabindra Adhikari ir civilinės aviacijso pareigūnų.

49 metų R. Adhikari turizmo ministru buvo paskirtas pernai kovą, Nepalo komunistų partijai laimėjus parlamento rinkimus.

Gelbėjimo operacijų koordinavimo biuras Katmandu oro uoste nurodė, kad į nelaimės vietą buvo pasiųstas gelbėtojų sraigtasparnis, bet dėl blogų orų buvo sunku ją pasiekti.

Sudužęs orlaivis priklausė Nepalo bendrovei „Dynasty Air“.

Šioje neturtingoje Himalajų valstybėje įvyksta daug aviacijos nelaimių. Nepale yra kai kurie iš atokiausių ir sudėtingiausių pasaulyje tūpimo ir kilimo takų, kuriuos supa snieguotos viršukalnės. Šie takai yra rimtas iššūkis net prityrusiems pilotams.

Pernai balandžio mėnesį Nepale Malaizijos lėktuvas su 139 žmonėmis nutraukė pakilimą ir nuslydo nuo tako.

Mėnesiu anksčiau netoli vieno oro uosto sudužus Bangladešo oro linijų „US-Bangla Airways“ lėktuvui žuvo 51 žmogus.

Nepale įsikūrusioms oro bendrovėms yra draudžiama skraidyti Europos Sąjungos oro erdvėje.

Prasta padėtis dėl Nepalo aviacijos saugumo aiškinama pirmiausia neadekvačia technine priežiūra ir netinkamu valdymu.