Tarp aukų yra penki Pietų Korėjos piliečiai, įskaitant garsų alpinistą Kim Chang-ho – pirmąjį šios šalies atstovą, įkopusį į visas 14 aukštesnių kaip aštuonių kilometrų viršukalnių be deguonies atsargų.

Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerija pirmadienį patvirtino, kad Kim Chang-ho yra tarp aukų, bet kitų keturių žuvusių šalies piliečių tapatybės neatskleidė. Per pūgą, nušlavusią šios ekspedicijos bazinę stovyklą, taip pat buvo penki vedliai nepaliečiai.

Vieno iš vedlių kūnas buvo išgabentas į jo kaimą, o kitų aštuonių žuvusiųjų palaikai išskraidinti į Katmandu.

Gedintys artimieji susirinko Tribhuvano universitetinėje ligoninėje Nepalo sostinėje, kur bus atliktas palaikų skrodimas, o vėliau kūnai bus perduoti šeimoms..

Pietų Korėjos URM informavo žurnalistus, kad smarkus vėjas penktadienį nubloškė bazinėje stovykloje buvusius alpinistus nuo skardžio. Žinia apie nelaimę buvo gauta šeštadienį ryte – tuomet buvo pasiųsti gelbėtojų sraigtasparniai. Dėl nepalankių orų jie negalėjo nusileisti stovykloje, bet pastebėjo žuvusiųjų kūnus.

Alpinistai ketino kopti į 7 193 metrų aukščio Gurdžos viršukalnę rudens sezonu,. Nepale palankiausios sąlygos kopti į kalnus būna pavasarį ir rudenį, nes vasarą paprastai atslenka musonai, o žiemos būna labai atšiaurios.

Himalajuose yra visos 14 aukštesnių kaip 8 000 metrų viršukalnių. Tik kelios dešimtys alpinistų yra sėkmingai ir patikimai į jas visas įkopę. Kim Chang-ho vienu iš jų tapo 2013 metais.