Nepalo Aukščiausiasis Teismas trečiadienį nusprendė, kad 78-erių Ch. Sobhrajas, kuris Himalajų respublikoje kalinamas nuo 2003 metų už dvi žmogžudystes praėjusio amžiaus 8-e dešimtmetyje, turėtų būti paleistas anksčiau laiko dėl sveikatos būklės.

Kalėjimo pareigūnai naujienų agentūrai AFP sakė, kad, gavę atitinkamus teismo dokumentus, jie perduos Ch. Sobhrają imigracijos tarnyboms. Teismas nurodė, kad jis turi būti deportuotas per 15 dienų.

2017 metais Ch. Sobhrajui reikėjo atlikti atvirą širdies operaciją, todėl jo paleidimas atitiko įstatymą, leidžiantį iš užuojautos išlaisvinti prie lovos prikaustytus kalinius, kurie jau atliko tris ketvirtadalius bausmės, priduriama nuosprendyje.

Vietnamiečių ir indų kilmės Prancūzijos pilietis Ch. Sobhrajas XX amžiaus 8-o dešimtmečio pradžioje pradėjo keliauti po pasaulį ir atsidūrė Tailando sostinėje Bankoke.

Apsimetęs brangakmenių prekeiviu jis susidraugaudavo su savo aukomis, kurių dauguma buvo vakariečiai, keliaujantys aštuntojo dešimtmečio hipių takais, o paskui jas apsvaigindavo narkotikais, apiplėšdavo ir nužudydavo.

„Jis niekino keliautojus su kuprinėmis, laikė juos vargšais jaunais narkomanais“, – 2021 metais AFP sakė australų žurnalistė Julie Clarke, ėmusi interviu iš Ch. Sobhrajo.

„Jis laikė savo kriminaliniu didvyriu“, – pridūrė žurnalistė.

1975 metais vyras įvykdė savo pirmąją žmogžudystę – nužudė jauną amerikietę, kurios kūnas, vilkintis bikiniu, buvo rastas paplūdimyje.

Ch. Sobhrajas buvo pramintas „bikinių žudiku“ ir galiausiai yra siejamas su daugiau nei 20 žmogžudysčių.

Kita Ch. Sobhrajo pravardė – „Gyvatė“ – kilo dėl jo gebėjimo keisti tapatybes, kad išvengtų teisingumo.

Pastaroji pravardė tapo BBC ir „Neflix“ sukurto serialo, paremto jo gyvenimu, pavadinimu.

„Apgavikas, suvedžiotojas, plėšikas“

1976 metais jis buvo suimtas Indijoje, kur kalėjime iš viso praleido 21 metus, o 1986 metais jis buvo pabėgęs, bet vėl buvo sugautas Indijos pakrantės valstijoje Goa.

Paleistas į laisvę 1997 metais, Ch. Sobhrajas gyveno Paryžiuje, davė mokamus interviu žurnalistams, bet 2003 metais grįžo į Nepalą.

Jis buvo pastebėtas Katmandu turistiniame rajone ir sulaikytas kazino.

Kitais metais teismas jį nuteisė kalėti iki gyvos galvos už JAV turistės Connie Jo Bronzich nužudymą 1975 metais. Po dešimtmečio jis taip pat buvo pripažintas kaltu nužudęs C. J. Bronzich palydovą kanadietį.

„Jis buvo kultūringas, mandagus“, – praėjusiais metais kalbėdama su AFP prisiminė Nadine Gires, gyvenusi tame pačiame Bankoko daugiabutyje kaip ir Ch. Sobhrajas.

„Jis buvo ne tik sukčius, suvedžiotojas, turistų plėšikas, bet ir niekšiškas žudikas“, – pridūrė ji.