„Aš nesu tas žmogus, kurį galima sugniuždyti niekšybėmis ir politinėmis manipuliacijomis“, - pareiškė jis interviu stotims TF1 ir „Europe 1“. Pasak N. Sarkozy, jis „po apmąstymų laiko“ rugpjūčio pabaigoje arba rugsėjo pradžioje nuspręs, ar grįžti į politiką. Savo šaliai jis esą turįs įsipareigojimų, praneša agentūra AFP.

N. Sarkozy, prieš kurį pradėtas tyrimas dėl aukšto teisėjo papirkimo, rudenį gali siekti savo konservatyvios partijos UMP pirmininko posto, o 20017-aisiais - vėl mėginti tapti prezidentu.

59 metų N. Sarkozy jam keliamus kaltinimus pavadino „groteskiškais“, o teisėsaugos žinybų elgesį - „skandalingu“.

Pasak buvusio prezidento, jo advokatas Thierry Herzogas iš tikrųjų prašė jo užtarimo teisėjui Monake. Tačiau jis nesiėmė jokių veiksmų, o teisininkas ten jokio posto ir negavo. „Tai kur gi čia korupcija?“ - klausė N. Sarkozy. Jis pabrėžė niekada nenusižengęs „respublikos ar teisinės valstybės principams“.

Tyrėjai siekia nustatyti, ar N. Sarkozy, eidamas prezidento pareigas 2007-2012 metais, pažadėjo teisėjui Gilbertui Azibertui prestižinį postą Monake mainais į informaciją apie tyrimą dėl įtariamų neteisėtu jo rinkimų kampanijos finansavimu.

65 proc. prancūzų yra prieš politiko grįžimą

Beveik du trečdaliai prancūzų yra prieš tai, kad buvęs prezidentas N. Sarkozy grįžtų į politiką, praneša agentūra AFP.

Tokiems planams nepritaria 65 proc. respondentų, rodo ketvirtadienį paskelbti CSA instituto atliktos apklausos rezultatai. 33 proc. prancūzų minėtam N. Sarkozi žingsniui neprieštarautų.