Visos aukos buvo merginos, sakė vienas regiono vyriausybės šaltinis, pageidavęs neviešinti jo vardo.

Tos studentės mokėsi Barselonos universitete pagal Europos „Erasmus“ studijų mainų programą; tarp jų buvo 16 šalių piliečių, įskaitant jaunuolius iš Didžiosios Britanijos, Ukrainos, Šveicarijos, Švedijos, Japonijos ir Naujosios Zelandijos, sakė už vidaus reikalus atsakingas Katalonijos pareigūnas Jordi Jane.

J.Jane neįvardijo sužeistųjų pilietybių, bet patikslino aukų skaičių po to, kai buvo paskelbta, kad per šią avariją žuvo 14 žmonių.

Nelaimė Ispanijoje: sudužus „Erasmus“ studentus vežusiam autobusui žuvo 14 žmonių, 43 sužeisti

Ši avarija maždaug 6 val. ryte įvyko netoli Frežinalso miestelio už maždaug 150 km į pietus nuo Barselonos, kai autobusas vežė studentus po ekskursijos viename tradiciniame festivalyje rytiniame Valensijos mieste.

J.Jane sakė, kad studentai buvo nuvykę į Valensiją dalyvauti garsiame Faljaso fejerverkų festivalyje ir važiavo namo, kai jų autobusas sudužo.

Vairuotojas „kliudė atitvarą dešinėje ir metėsi į kairę taip smarkiai, kad autobuse išlėkė į kitą greitkelio pusę“, aiškino J.Jane.

Tada autobusas susidūrė su priešpriešiais važiavusiu automobiliu, kuriame buvę du žmonės buvo sužeisti, pridūrė pareigūnas.

Autobusu važiavo iš viso 57 žmonės, įskaitant vairuotoją.

Iš 43 sužeistųjų 30 buvo išvežti į ligoninę, nurodė J.Jane.

Katalonijos aukštojo teismo pranešime sakoma, kad preliminarus tyrimas parodė, jog „autobuso vairuotojas nebuvo apsvaigęs nuo narkotikų arba alkoholio“.

Ši avarija pagal aukų skaičių buvo viena didžiausių Ispanijoje per kelerius pastaruosius metus.
2014 metų lapkritį vienas maldininkus vežęs autobusas nulėkė į gilią daubą šalies pietryčiuose; tąsyk žuvo 14 žmonių, o dar 41 buvo sužeistas.

Ispanijos premjeras Mariano Rajoy sekmadienį savo „Twitter“ žinutėje išsakė susirūpinimą dėl šio incidento. „Mano užuojauta aukų šeimoms; linkiu greitai pasveikti sužeistiesiems“, – rašė jis.