17-metis Samuelis Lethbridge‘as šiuo metu gydomas ligoninėje. Jo būklė tebėra sunki dėl patirtų lūžių.

Šio vaikino tėvas Tony Lethbridge'as sakė įtaręs, kad jis gali būti patekęs į avariją, nes iki sekmadienio vakaro jis dar nebuvo grįžęs iš kelionės su draugais į Sidnėjų, esantį 130 km į pietus nuo savo namų Leik Makvoryje.

T. Lethbridge'as pasakojo, jog pirmadienio rytą pasisamdė sraigtasparnį ir iš jo pamatė, kad sūnaus automobilis stovėjo sudaužytas apie 20 km nuo namų.

Gelbėtojai išlaisvino vaikiną iš automobilio praėjus 30 valandų po nelaimės, sakė jo tėvas.

„Visi sakė: jis tikriausiai pabėgo ir panašiai. Bet Samuelis ne toks“, – T. Lethbridge‘as sakė televizijai „Seven Network“.

Jis prisiminė kitą neseniai apylinkėse įvykusią avariją, kai vienas žmogus mirė, nesulaukęs pagalbos penkias dienas.

„Nenorėjau leisti, kad taip nutiktų“, – sakė 17-mečio tėvas.

Sraigtasparnio pilotas ir vienas iš kompanijos „Skyline Aviation Group“ savininkų Lee Mitchellas sakė, kad paprastai vienas skrydis kainuoja 1 200 Australijos dolerių (780 eurų), tačiau atsižvelgęs į T. Lethbridge'o bėdą jis paprašė iš jo mažiau pinigų.

„Atėjęs jis atrodė susirūpinęs ir pavargęs; jis sakė, kad jam labai reikia sraigtasparnio“, – naujienų agentūrai AP pasakojo L. Mitchellas apie pirmadienio rytą Port Makvorio oro uoste įvykusį susitikimą su T. Lethbridge‘u.

Susirūpinęs tėvas buvo pranešęs policijai apie dingusį sūnų bei paaiškino esąs sunerimęs, kad jis galėjo patekti į avariją netoli namų.

„Jis tik pasakė: „Su savim turiu 1 000 Australijos dolerių (650 eurų), ar užteks?“, o mes atsakėm, kad užteks“, – pasakojo L. Mitchellas.

Netrukus sraigtasparnis pasileido į vaikino paieškas. Su pilotu skrido 17-mečio dėdė Michaelas Lethbridge'as, nes T. Lethbridge'as būgštavo, kad skrydžio metu jį gali supykinti.

Praėjus 15 minučių nuo pakilimo jie pastebėjo apie 20 metrų nuo kelio nulėkusį automobilį, sakė L. Mitchellas.

„Iš oro jį pastebėti buvo gana lengva. Nuo kelio jo pamatyti buvo beveik neįmanoma, nes jis buvo žemiau kelio lygio“, – pridūrė jis.

Sūnėno automobilį pirmasis pasiekė M. Lethbridge'as.

„Tikrai nenorėjau eiti. Bijojau, ką galiu rasti. Prisiartinęs pamačiau, kad Samuelio galva juda“, – Melburno radijui 3AW pasakojo M. Lethbridge'as.

„Per kelias sekundes baimę pakeitė džiaugsmas“, – pridūrė jis.

L. Mitchellas buvo sraigtasparnyje, kol sulaukė M. Lethbridge'o signalo, kad vaikinas gyvas.

„Buvome perpildyti jausmų. Tai buvo puikus rezultatas. Ankstesniais metais vykdėme daug paieškų ir gelbėjimo operacijų, bet jos nevisada baigdavosi taip palankiai (kaip šįkart)“, – sakė L. Mitchellas.